jueves, 29 de octubre, 2020  |  
Castelló té un nou servei d’ecoparc mòbil en la Marjaleria amb dipòsits per oli, bateries de vehicles i tubs de neó Castelló té un nou servei d’ecoparc mòbil en la Marjaleria amb dipòsits per oli, bateries de vehicles i tubs de neó

- 26 septiembre, 2020 -

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus de Castelló, Ignasi Garcia, ha presentat el nou servei Castelló té un nou servei d’ecoparc mòbil en la Marjaleria amb dipòsits per oli, bateries de vehicles i tubs de neó

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus de Castelló, Ignasi Garcia, ha presentat el nou servei

Castellón Información

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus de Castelló, Ignasi Garcia, ha presentat el nou servei d’ecoparc mòbil acompanyat pel regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, i de part de l’equip d’educació ambiental que ha explicat al veïnat de la Marjaleria els materials que es poden dipositar en aquest punt net. Amb més de 74 metres cúbics de capacitat per a la recollida de residus, el nou espai reforça l’abast del servei d’ecoparc mòbil a la ciutat, amb l’objectiu de “facilitar l’accés a les persones usuàries i millorar la gestió d’aquells materials o objectes que no s’han de llançar als contenidors urbans”.

Així ho ha assegurat Garcia, qui també ha recordat que “l’ús d’aquests serveis millora considerablement la correcta eliminació dels residus però també evita l’abandó en la via pública i els problemes derivats d’aquestes pràctica”. L’edil ha confirmat que el nou ecoparc passarà per la Marjaleria els dissabtes alterns i ha recordat que “la col·laboració ciutadana és fonamental per a l’efectivitat d’aquest i de qualsevol servei que tinga a veure amb l’eliminació dels residus domèstics”.

Castelló nou punt net mòbil

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ha destacat que “una de les prioritats de l’Acord de Fadrell passa per portar a Castelló a un model sostenible reduint la generació de residus i deixalles i apostant per la reutilització i el reciclatge”. “Des de l’Administració Local hem d’afavorir mesures que ajuden els veïns a reduir els seus residus i l’inauguració d’un nou ecoparc mòbil en la Marjaleria va en la línia d’acostar-nos a un ús sostenible dels residus, evitant ademés el possible abandó en la via pública i reduint l’impacte al territori”, ha afirmat.

Recollida

El nou ecoparc mòbil té capacitat per a recollir fins a 180 litres d’oli vegetal (de cuina) i mineral (de motor). Disposa també de dipòsits independents per a tubs de neó i bateries d’automòbil. Així mateix, poden dipositar-se bombetes, piles, pintures i dissolvents, cartutxos i tòners d’impressora, xicotets dispositius electrònics (com a ordinadors portàtils o telèfons), cintes de vídeo, DVD, termòmetres, taps, càpsules de cafè, medicaments o radiografies.

El consistori ha definit una ruta amb deu ubicacions inicials per a aquest servei, en les quals operarà un dia a la setmana (de dilluns a dissabte) de 7.30 a 13.00 hores. Aquests punts són Sebastián Elcano, Harley Davidson, Pintor Carbó, Germans Vilafaña, Cerdán de Tallada, Rafalafena, Pérez Dolz, avinguda Casalduch, Maestro Arrieta i la pròpia seu de les associacions veïnals de la Marjaleria.

Cal destacar que el punt net mòbil compta amb plaques solars fotovoltaiques per a l’alimentació elèctrica autònoma i amb il·luminació LED, a més d’amb un sistema de rentada de mans i d’ulls per a garantir la seguretat del personal. A l’interior, un sistema informatitzat registra els lliuraments, la qual cosa permetrà crear una base de dades en l’estació instal·lada en el propi espai. D’aquesta manera, el consistori podrà avaluar l’efectivitat del servei i reforçar-lo si fora necessari en alguns punts.

Google+
Whatsapp Telegram