Noticias Castellón
jueves, 07 de julio del 2022 | Última actualización: 21:39

Castelló oferta 120 places per a que xiquets i xiquetes gaudisquen del Club d'Estiu

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 37 segundos

Noticias Relacionadas

La preinscripció, gratuïta i per ordre de registre, s'activarà telemàticament el proper 14 de juny a les 10.00 hores i fins el dia 19 al web municipal

El Planetari de Castelló enceta el seu Club d'Estiu amb 120 places gratuïtes distribuïdes en quatre quinzenes per a xiquetes i xiquets de 3 a 12 anys. L'iniciativa s'afiança per "consolidar la tasca de divulgació científica del centre, incloent a més una àmplia oferta de tallers que cobriran l'horari de vesprada, però, sobretot, per fomentar la conciliació familiar durant les vacances escolars", com ha destacat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, que ha assenyalat que "aquest aprenentatge més lúdic és una bona manera de generar vocacions científiques de futur".

El Club del Planetari oferirà un total de 120 places, repartides en quatre quinzenes, de dilluns a divendres (de 9.00 a 14.00 hores), des del 4 de juliol fins el 26 d'agost. Hi haurà 30 places per torn, dividides en grups per edat, d'Infantil a primer i segon cicle de Primària.

La preinscripció, gratuïta i per ordre de registre, s'activarà telemàticament el proper 14 de juny a les 10.00 hores i fins el dia 19 al web municipal dins de Cultura / Club d'Estiu del Planetari /Altres Esdeveniments.

Aquest any, sota el títol de 'Missió espacial: l'Univers', el Club d'Estiu estudiarà d'una manera didàctica els diferents cossos que poblen l'Univers, com estreles, galaxies, cometes i els seus fenòmens, a més de jugar a ser astronautes per un dia o aprendre ciència des de l'experimentació, les manualitats i les activitats a l'aire lliure.

La iniciativa inclou tanmateix projeccions especials a la cúpula de les pel·lícules de la cartellera del Planetari que amplien les seues sessions, una visita a les exposicions, com ara 'Les fronteres del Sistema Solar', 'L'astronomia en la Terra Mitjana' o '¿Sí, dígame? Breu història del telèfon', i excursions a la platja.

Més places als Planetallers per les vesprades

A la programació del Planetari, se sumen també els Planetallers en horari de vesprada, incrementant les places disponibles a nivells previs a la Covid-19, amb un total de 960. Serà del 5 de juliol al 26 d'agost, de dimarts a divendres, entre les 18.00 i les 19.00 hores, amb 30 places cada dia que s'obriran a la plataforma Eventbrite de l'Ajuntament de Castelló setmana a setmana.

Aquest estiu, els tallers versaran sobre 'La història de la ciència', 'La química en la vida', 'El món de les flors' i 'Jocs matemàtics i astronòmics'. Cal assenyalar que les activitats estan a càrrec d'empreses castellonenques especialitzades en cada matèria.

Les observacions, un plus

El Planetari de Castelló tindrà una intensa activitat, sumant aquest any a les projeccions diàries i ja sense les restriccions marcades per la pandèmia, les Observacions nocturnes del cel, cada dimecres a les 22.30 hores, gratuïtes i sense inscripció prèvia, amb la col·laboració de la Societat Astronòmica de Castelló, amb qui traurà els seus telescopis al carrer; i l'Observació solar, on es podrà provar el nou telescopi solar el 29 de juliol i el 27 d'agost, a les 11.30 i les 13.30 hores, per a 30 persones.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí