lunes, 19 de abril, 2021  |  

- 30 noviembre, 2015 -

Otros de los contenidos de este evento será abordar las cuestiones referentes a la contratación y a los presupuestos municipales

Castellón Información

Membres de l’agrupació d’electors Castelló en Moviment participen en una jornada de la PACD, amb l’objectiu de crear un espai on compartir coneixements i experiències sobre la construcció de comissions ciutadanes d’auditoria. També s’abordarà el tema de la formació tècnica específica sobre pressupostos, finançament i contractació municipal.

Un dels punts del programa polític de la formació assembleària, recollit també al pacte de govern que assegurà la investidura de Marco com a Alcaldessa, és una auditoria pública del deute, dels contractes públics i de les externalitzacions de serveis, que s’hauria de dur a terme durant el primer any de govern. José Luís Azpitarte, un de les assistents a la joranada, explica que “el concepte d’auditoria ciutadana  no es correspon ni amb una auditoria estrictament interna, feta pel cos tècnic de l’Ajuntament, ni amb una auditoria  encarregada a una empresa, sinó que es realitza mitjançant un equip auditor voluntari ciutadà i tècnic”. Segons José Luís Azpitarte “una auditoria ciutadana del deute no busca solament possibles il·legalitats, sinó sobretot les causes de l’endeutament, contemplant aspectes com els sobrecostos de les obres públiques o de determinades decisions polítiques, els contractes de manteniment i de serveis o la conveniència de les externalitzacions”.

A més, des la formació municipalista aposten per una auditoria ciutadana permanent, que facilite l’accés de la ciutadania a les dades pressupostàries, comptables i dels contractes públics de manera comprensible i continuada. Aquesta mesura també es va incloure en el pacte de govern.

Altres municipis del País Valencià també assisteixen avui a la jornada de la PACD, entre ells Alboraia, Almassera, Benetússer, Benifaió, Burjassot, Canals, Catarroja, Foios, Godella, Guardamar, Moncada, Meliana, Paterna, Santomera, València, Vallada i Vinaròs.

Whatsapp Telegram