Noticias Castellón
miércoles, 04 de octubre del 2023 | Última actualización: 09:03

Castelló li declara la guerra als mosquits amb l’ampliació del contracte de control de plagues fins el 2023

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 12 segundos

Noticias Relacionadas

El consistori ha adjudicat aquest procés per 200.697 euros amb una consignació anual de 66.8899 euros

Castellón Información

L’Ajuntament de Castelló ha adjudicat el contracte per al control de plagues de mosquits per 200.697,98 euros, amb una consignació anual de 66.8899,33 per a tractaments. El contracte tindrà vigència durant tres anys i permetrà ampliar la durada de les campanyes.

“Ara podem començar abans les campanyes preventives, intensificar els tractaments si és necessari en els mesos de més incidència de la plaga i perllongar els tractaments fins ben entrada la tardor, mesures amb les quals reduirem les molèsties i podrem millorar també la informació a la ciutadania”, ha assegurat el regidor de Neteja i Sanitat, Ignasi Garcia. L’edil ha recordat que aquests tractament multipliquen l’efectivitat si a l’interior de les propietat es segueixen els consells per evitar la proliferació de plagues, una aspecte en el qual també s’incrementarà la tasca de conscienciació.

Els treballs proposats per l’empresa adjudicataria inclouen tractaments a realitzar que distingeixen entre mètodes físics, biològics i químics. El contracte inclou també un increment de 85 hores per a tractaments extraordinaris, a banda de les que s’estipulen en el contracte. L’equip realitzarà un estudi previ detallat per identificar els focus i els catalogarà dins del terme municipal per fer un inventari de les espècies trobades. Quan hi aparega un avís, les actuacions es realitzaran dins de les 24 hores següents en la zona afectada.

El pla de treball i la calendarització d’aquest determinarà les tasques mensuals així com les hores i els operaris destinats als treballs. Així mateix, l’Ajuntament de Castelló podrà disposar de l’aplicació mòbil ‘Mosquito Alert’ per tal d’avisar a la ciutadania de qualsevol focus sorgit. La proposta també inclou recomanacions per al disseny urbà per tal d’evitar la proliferació dels mosquits així com mesures biològiques i un pla de prevenció de riscos laborals, gestió de residus, mesures de protecció i senyalització dels focus.

Per a dur endavant els treballs, hi haurà un responsable tècnic i quatre tècnics que s’encarregaran d’aplicar els mètodes prèviament esmentats. L’equip utilitzarà un vehicle tot terreny, dues furgonetes, un magatzem, tres termonebulitzadors, una vintena a de pulveritzadors, un motor, un dispensador rotatiu i un canó nebulitzador per als tractaments, entre altres materials. El servei disposarà també d’una estació de monitoreig de mosquit tigre i equips de protecció individual per al personal.

El calendari i l’horari establerts seguiran vigents una vegada finalitzat el contracte, si aquest es prorroga. Cal recordar que les bases de la licitació contemplaven aquesta opció, si hi ha acord per les dues parts.