Lunes, 6 de abril, 2020  |  
Castelló modificará el procés dels pressupostos participatius per acostar les inversions al barris Castelló modificará el procés dels pressupostos participatius per acostar les inversions al barris

- 27 febrero, 2020 -

Mezquita: "La comunitat educativa ha sol·licitat al consistori ajornar l’execució dels banys del CEIP Lluis Revest" Castelló modificará el procés dels pressupostos participatius per acostar les inversions al barris

Mezquita:  “La comunitat educativa ha sol·licitat al consistori ajornar l’execució dels banys del CEIP Lluis Revest”

Castellón Información

El regidor de Participació Ciutadana, Francesc Mezquita, ha anunciat la creació d’una nova línia dels Pressupostos Participatius que «acoste les inversions als barris i afavorisca el bon manteniment de las infraestructures de totes les zones de la ciutat». L’edil, que presentarà la proposta a la ciutadania en les pròximes setmanes, ha assegurat que el nou model “es una aposta decidida per la transparència i per l’educació en la participació”.

Pleno Castellon 191219 Compromis

Mezquita ha destacat l’execució pressupostària de 2019, amb 1.188.824,01 euros. En aquest exercici, el consistori va incloure 17 projectes en la partida de participatius, cinc dels quals estaven en execució al tancament de l’exercici, motiu pel qual els 160.000 euros pendents s’han incorporat al pressupost de 2020. Aquesta xifra està seguida dels 1,8 milions de 2018 i dels 1,65 del dos exercicis anterior i contrasta amb «els pressupostos de 600.000 euros dels anys 2011 a 2014, una xifra insuficient si de veritat es pretenia apostar per la participació».

Els pressupostos participatius són una aposta per una relat democràtic de la ciutat”, ha manifestat el regidor, qui ha avançat que amb el nou model de pressupostos “el que pretenem és la implicació democràtica de la ciutadania, que se senta partícip” i «millorar, de veritat, la resposta de les veïnes i els veïns de Castelló”.

Mezquita ha lloat la tasca dels dos anterior regidors de Participació Ciutadana, Ignasi Garcia i Ali Brancal, tot recordant que “en l’actual model de participació hi ha una presentació de les propostes, seguida d’una jornada de millora de les propostes». Aquest procés dura vora sis mesos i que les diferents idees presentades han de recollir avals i ser votades per la ciutadania.

Acord per a la renovació dels banys del CEIP Lluis Revest

Després d’una revisió del projecte inicial i d’una segona licitació, les obres per als banys del CEIP Lluis Revest van quedar adjudicades el passat desembre. Com ha informat Mezquita, la comunitat educativa ha sol·licitat al consistori ajornar l’execució fins a finalitzar el període lectiu i l’empresa adjudicatària s’ha compromés a acabar els treballs durant els mesos d’estiu. D’aquesta manera, l’alumnat del centre començarà el pròxim curs amb aquesta instal·lació renovada.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *