Noticias Castellón
viernes, 19 de agosto del 2022 | Última actualización: 23:01

Castelló intensifica la recollida de restes de poda per reduir els abocaments il·legals i afavorir el manteniment de l'entorn

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 51 segundos

Noticias Relacionadas

Encetat l'estiu, l'Ajuntament de Castelló a través de la Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus, encapçalada per l'edil Ignasi Garcia, ha incrementat la recollida de restes de poda que s'arrepleguen al llarg del terme municipal de la ciutat. De fet, el consistori reforça aquest servei per mantenir en condicions òptimes els entorns naturals i els espais públics, ja que ha detectat que és un dels principals residus que es tiren en abocadors incontrolats sobretot en aquests mesos.

El regidor Garcia ha explicat que "a Castelló comptem amb serveis gratuïts per a la recollida de restes de poda a través dels punts habilitats i del 010, així com també de voluminosos (a través del 926 216 134)". De fet, ha insistit que "tenim dos camions i altres vehicles que passen de dilluns a divendres en distintes zones delimitades per tota la ciutat per tal de recollir la poda, llavors no entenem els comportaments incívics d'aquells que embruten la nostra ciutat".

Precisament, a través del servei municipal de recollida de poda i del l'ecoparc fixe i els mòbils, Castelló va recollir al 2021 prop de 3.300 tones d'aquestes restes vegetals. En aquesta línia, Garcia ha afegit que "aquestes se poden compostar per obtenir altres materials, de mode que obtenim un recurs d'un residu i seguim avançant cap al model d'economia circular que volem per a la nostra ciutat". A més, l'edil responsable de la política de gestió de residus a la ciutat també ha explicat que dintre de l'economia circular és important no barrejar residus perquè puguen ser tractats correctament.

Cal assenyalar que l'Ajuntament de Castelló té una forta aposta per gestionar correctament els residus i reduir els abocadors incontrolats de la ciutat. Sense anar més lluny, a hores d'ara duu en marxa una campanya de vigilància junt amb la Policia Local per detectar, mitjançant drons, possibles infractors que tiren residus en la via pública, i més concretament a la zona de la Marjaleria on Castelló té detectats 72 punts sensibles. Una campanya que ja ha sancionat les primeres cinc persones gràcies al control aeri, la major part d'elles per dipositar restes de poda en espais no habilitats.