martes, 17 de mayo, 2022  |  
Castelló impulsa el diumenge una trobada de productors del sector primari i una degustació gratuïta Castelló impulsa el diumenge una trobada de productors del sector primari i una degustació gratuïta

- 11 octubre, 2021 -

Es pretém propiciar sinergies en el sector i el diumenge se celebra l'acte amb l'associació Connecta Natura a la Cambra Agrària Castelló impulsa el diumenge una trobada de productors del sector primari i una degustació gratuïta

Es pretém propiciar sinergies en el sector i el diumenge se celebra l’acte amb l’associació Connecta Natura a la Cambra Agrària

Castellón Información

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, en col·laboració amb l’associació de Connecta Natura, ha organitzat este diumenge 17 d’octubre una trobada de productors i productores del sector primari de la zona i una degustació gratuïta de varietats de productes de la terra. L’objectiu de la jornada és ajudar a generar una xarxa que propicie sinergies entre diferents iniciatives agroalimentàries i millore els seus models. La cita serà des de les 10 a les 13 hores en la Cambra Agrària (Avinguda Lledó, 16). Les persones interessades a assistir s’han d’inscriure prèviament en www.connectanatura.org/inscripcions.

“Volem que l’activitat d’este diumenge siga un espai per a compartir i generar una xarxa entre les persones que desenvolupen la seua activitat dins del sistema agroalimentari i l’agroecologia, a fi d’ajudar a conscienciar i posar en comú les seues necessitats i voluntats compartides. Tot i que són iniciatives amb molts punts en comú, trobem en falta una major relació entre elles per aprendre mútuament i enfortir-se”, explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La Regidoria de Transició Ecològica està promovent un Pla de Reactivació Agrària que busca ajudar al sector a millorar el rendiment. Una de les necessitats detectades en el desenvolupament d’eixe Pla és la falta de formació i coneixement compartit que ajude als projectes agroalimentaris a modernitzar-se i millorar. La trobada d’este diumenge persegueix eixa meta.

La trobada d’aquest diumenge, batejada com “Viu les varietats tradicionals”, es projecta com un punt de trobada distesa que compta amb la programació de diverses dinàmiques que reforcen el coneixement de l’activitat agroalimentària del terme i de la província i escolte les seues demandes.

La jornada començarà a les 10 hores amb una xarrada sobre els orígens i la importància mediambiental i cultural del sector primari. A les 11 hores serà el torn d’un espai de trobada entre productores i productors en el qual s’abordaran les seues demandes i necessitats. L’acte finalitzarà a les 13 hores amb una degustació de productes de temporada i de proximitat.

Whatsapp Telegram