Noticias Castellón
sábado, 23 de septiembre del 2023 | Última actualización: 04:08

L’Ajuntament de Castelló implica l’hostaleria local en el reciclatge de vidre per avançar en sostenibilitat

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

El consistori engega una campanya per promoure la recollida selectiva en un sector que genera el 52 % d’envasos de vidre d’un sol ús

Castellón Información

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus que encapçala l’edil Ignasi Garcia, ha engegat una nova campanya per promoure el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria. Per a això, un equip d’informadors visita al llarg d’aquestes setmanes els establiments i locals hostalers i d’oci nocturn per potenciar la recollida selectiva d’aquests envasos, facilitar la seua labor, recollir les seues necessitats i complir d’aquest mode amb la legislació actual que els obliga a gestionar correctament els seus residus.
I és que l’hostaleria genera, aproximadament, el 52 % dels envasos de vidre d’un sol ús, motiu pel qual “la seua col·laboració i compromís és clau per incrementar les xifres de recollida selectiva d’envasos de vidre a Castelló i contribuir així a avançar en la gestió de residus en pro de la sostenibilitat a la nostra ciutat”, tal com ha destacat el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia.
Per a Garcia, “involucrar en hàbits sostenibles a un sector tan important a la nostra ciutat com ho és l’hostaleria suposa millorar i fer un pas més en les nostres polítiques per minvar els efectes del canvi climàtic”. En aquesta línia, cal ressenyar que l’edil i responsables d’Ecovidrio es van reunir amb el sector la darrera setmana per explicar-los el projecte i informar-los que durant les properes setmanes agents mediambentals aniran d’establiment en establiment perquè coneguen en què consisteix la campanya de reciclatge de vidre, com reciclar correctament i quins són els avantatges socials, econòmics i ambientals que té reciclar vidre.
Seran prop de 1.200 visites, coincidint amb les dates pròximes a la festivitat del Nadal on augmenta el consum en hostaleria i restauració, per reforçar el coneixement de la normativa actual en materia de reciclatge de vidre, i així recordar que els locals tenen l’obligatorietat de separar i depositar correctament els residus de vidre en el contenidor verd. Amb la finalitat de facilitar el reciclatge de vidre, s’instal·laran contenidors dotats amb una boca més àmplia i un sistema d’elevació hidràulica que permet el reciclatge de grans quantitats, i també s’entregarà al sector cubs adaptats amb rodes per a facilitar el transport dels residus de vidre.
El regidor responsable de la política de reciclatge a la ciutat, Ignasi Garcia, també ha aprofitat per recordar que “el vidre que se deposita en els contenidors se recicla al 100 % i s’aprofita per fabricar nous envasos sense perdre les propietats originals. I eixe és el model de ciutat sostenible que volem: abandonar l’economia d’usar i tirar, i transitar cap al model de l’economia circular i el consum responsable”.
Incrementar un 30% el reciclatge de vidre a Castelló en 3 anys
Cal destacar que l’Ajuntament de Castelló i Ecovidrio treballen des del mes d’octubre en un nou pla integral de reciclatge de vidre a la ciutat. Una aliança amb l’objectiu d’incrementar la recollida selectiva de vidre en Castelló fins a un 30% en els pròxims 3 anys.
A aquesta acció intensiva en el sector de l’hostaleria també es preveu el reforç de les infraestructures per al reciclatge del veïnat amb més de 200 nous punts per baixar la ràtio a un contenidor cada 204 habitants i campanes d’educació i sensibilització mediambiental.
En paraules de Garcia es tracta d’un “pla ambiciós” amb l’objectiu “d’arribar a cada vegada més gent en el reciclatge i que incorporen hàbits per reduir el fem i la contaminació a la nostra ciutat per afavorir la lluita contra el canvi climàtic”.
Dades de reciclatge de vidre a Castelló (2020)
 
Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2020, els castellonencs i castellonenques van depositar en els contenidors verds un total de 1.721 tones d’envasos de vidre, una mitjana anual de 9,9 kg per habitant.
Respecte a la taxa de contenerització, Castelló de la Plana compta amb 636 contenidors verds, una mitjana d’1 per cada 274 habitants.