viernes, 28 de enero, 2022  |  
Castelló ampliarà l’hort urbà de Ferran el Catòlic afavorint la inclusió social de persones amb diversitat funcional Castelló ampliarà l’hort urbà de Ferran el Catòlic afavorint la inclusió social de persones amb diversitat funcional

- 28 mayo, 2021 -

Les brigades municipals estan ara preparant la nova zona i l’objectiu es que estiga activa els propers mesos Castelló ampliarà l’hort urbà de Ferran el Catòlic afavorint la inclusió social de persones amb diversitat funcional

Les brigades municipals estan ara preparant la nova zona i l’objectiu es que estiga activa els propers mesos

Castellón Información

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló afavorirà la inclusió social en una nova ampliació de l’hort urbà del carrer Fernando el Catòlic. 49 parcel·les es destinaran al veïnat en general i altres 43 s’han condicionat per al seu ús per part de persones amb diversitat funcional.

“Des de la Regidoria continuem treballant per a millorar les condicions dels nostres horts urbans per a incrementar la implicació de la ciutadania i promoure pràctiques comunitàries agroalimentàries saludables. Ara hem endreçat un nou espai al costat de l’actual hort de Fernando el Catòlic que s’ha projectat per a potenciar la inclusió social i afavorir la participació de col·lectius amb persones amb diversitat funcional”, ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro,.

Les brigades municipals estan ara preparant la nova zona i l’objectiu es que estiga activa els propers mesos. Dels 4.507 metres quadrats d’extensió, 2.314 corresponen a la zona de cultiu i 2.192 a vials interiors i zona de servei. Compta amb 49 parcel·les de 40 metres quadrats disponibles per a la ciutadania, i altres 43 bancals elevats de sis metres per al cultiu accessible per part de persones amb diversitat funcional. Disposa d’una xarxa de reg i de sis arbres d’ombra.

La Regidoria de Transició Ecològica també ha desenvolupat una sèrie de millores en cinc horts urbans proposades pels propis usuaris que les gestionen per a potenciar-los com a punts de trobada, amb la instal·lació de bresques informatives, compostadores o zones d’esplai. La ciutat compta amb quatre horts gestionats per associacions veïnals, un cinqué per la Regidoria de Gent gran, un altre per la cooperativa Organic Social Design en San Lorenzo que s’ha activat en aquesta legislatura amb una proposta amb perspectiva de gènere, i un últim en Mes d’en Riera. La Regidoria també està redactant una nova reglamentació per a unificar criteris en la seua gestió.

Whatsapp Telegram