miércoles, 1 de diciembre, 2021  |  
Castelló ix un any més als carrers per la lluita contra la violència masclista en el 25N Castelló ix un any més als carrers per la lluita contra la violència masclista en el 25N

- 25 noviembre, 2021 -

La manifestació ha comptat amb unes 650 persones segons dades de les fonts oficials locals  Castelló ix un any més als carrers per la lluita contra la violència masclista en el 25N

La manifestació ha comptat amb unes 650 persones segons dades de les fonts oficials locals 

Els carrers de Castelló de la Plana s’han plenat un any més per reivindicar la lluita contra la violència masclista aquest 25 N. La manifestació ha comptat amb unes 650 persones segons dades de les fonts oficials locals i ha estat convocada per les diferents associacions feministes que conformen la xarxa social de la capital de la plana: Subversives, l’Associació de Dones, la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals o l’Associació Llatinoamericana de Castelló, entre d’altres. Així mateix, també s’han sumat a la marxa organismes com Compromís, PSPV, CCOO o UGT. Com després s’ha deixat palès en la lectura del manifest final, en l’any 2021 han estat assassinades un total de 70 dones segons el portal feminicidio.net

Tàrsila Galdón/Castellón Información

Puntuals com en poques concentracions sol ocórrer, la ciutadania de Castelló ja estava llesta a les 19:00 hores a la Pl. Maria Agustina per començar a deixar-se la veu en la marxa feminista. Pancartes, ciris, megàfons i batucada per obrir la marxa en una manifestació prou tranquila, inclòs amb cert ambient festiu durant la caminata. Això sí, en la performance final al Parc Ribalta, aquest ambient festiu ha mort amb la lectura del nom, cognom, anys i procedència d’eixes 70 dones assassinades aquest 2021. 

A mesura que les veus de les distintes dones de l’organització anaven llegint els noms, tot qui volguera es podia apropar i encendre un ciri en nom d’eixa dona assassinada. Per donar-li més sentit a l’acte, just quan el nom acabava d’alliberar-se dels llavis del megàfon, el fort so dels tambors consolidava el simbolisme, tacat de dramatisme: 70 dones assassinades en 2021, a portes de donar la benvinguda al 2022. 

Després de la lectura dels noms, s’ha imposat un minut de silenci en record a les víctimes de violència masclista. Així doncs, el Ribalta ha donat llar a eixes 650 persones, tot i que a poc a poc, més persones anaven marxant a causa de l’hora, ja que la manifestació acabava prop de les 21:30. Les organitzadores també han llegit un manifest en el que han assegurat que el moviment ha “pres els carrers” i que no es tracta de “realitats aïllades”. 

En el discurs també s’ha fet especial menció a la Universitat Jaume I, a causa de la campanya de denúncia contra la violència masclista  impulsada pel col·lectiu Subversives. Així doncs, consignes com “crisi sistemàtica”, “violència institucional” o bé, “terrorisme masclista” són les que més han abundat aquest any en els carrers de Castelló de la Plana. Al final de la lectura del manifest, organitzadores i assistents han entonat Canción sin miedo, de Quintana per tal d’acomiadar la jornada. 

La manifestació ha transcorregut sense incidències imprevistes, tot i que ha sigut necessari tallar el carrer un parell de vegades durant el recorregut: Maria Agustina, Avinguda Capuchinos, rodona de les canyes, la Plana, la rodona de la Magdalena passant per Guinea, plaça de l’Hort dels Corders, avinguda Barcelona i, finalment, Parc Ribalta.

La tònica general d’aquesta manifestació del 25 N a Castelló de la Plana ha tingut lloc, un any més, per dir prou a la violència de gènere estructural de la societat. Expectació, curiosos, vianants que s’han unit, selfies per a xarxes i música en una marxa que ja s’ha convertit en tradicional i que simbolitza una de les lluites més representatives d’aquest segle. 

 

Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Deja un comentario