Jueves, 29 de octubre, 2020  |  
Castelló activa una nova ordenança que permeta reactivar els horts abandonats Castelló activa una nova ordenança que permeta reactivar els horts abandonats

- 28 septiembre, 2020 -

Navarro destaca que aquesta cessió té com a objectiu estimular el sector agrari com a alternativa econòmica verda Castelló activa una nova ordenança que permeta reactivar els horts abandonats

Navarro destaca que aquesta cessió té com a objectiu estimular el sector agrari com a alternativa econòmica verda

Castellón Información

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ultima el disseny de l’estratègia de reactivacion agraria encaminada cap el projecte del Parc Agrari després de consultar a productors, comerços i consumidors. El departament de Fernando Navarro treballa en una nova ordenança de cessió de terres que permeta reactivar horts abandonats al costat d’una plataforma de canals curts de comercialització.

«Amb l’objectiu de reactivar el sector agrari i recuperar el cinturó verd periurbà de la ciutat, la reactivació de l’agricultura es presenta ara com una alternativa econòmica davant la cridi d’altres sectors per la Covid-19 i, és a més, un dels eixos de finançament que ha establert la Unió Europea en el seu pla de reconstrucció», afirma Fernando Navarro.

Navarro explica que han escoltat en els últims mesos mitjançant qüestionaris l’opinió de productors, comerços i consumidors «per a conéixer les seues necessitats i les iniciatives que s’han de portar a terme per a transformar la cadena agroalimentària, millorar la rendibilitat del sector i avançara cap a la sobirania alimentària». Ressalta que anteriorment ja es va promoure un primer diagnòstic del sector i un estudi del parcel·lari rústic de la ciutat i que en aquesta segona fase s’ha ampliat el procés participatiu a la ciutadania.

Durant estos mesos de crisi sanitària, la Regidoria preveu posar en marxa mecanismes dins de les necessitats del municipis, per millorar carències dels xicotets agricultors locals i poder solventar problemàtiques d’accesos a la terres, viabilitat econòmica de la producció y acompanyament integral al productor durant todo el procés, des de la producció fins la comercialització.

Aquestos obstacles es plantegen solventar amb una nova ordenança de cessió de tierras, que aporte un suport jurídic als propietaris y los productors, aportant la seguretat necessària per a la cessió d’ús o l’arrendament de terres.

 

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *