Noticias Castellón
martes, 29 de noviembre del 2022 | Última actualización: 22:40

Castelló duplica les captures de porcs vietnamites aquest trimestre 

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 38 segundos

Noticias Relacionadas

La Regidoria de Salubritat i Salut Pública retira 67 exemplars de la via pública aquest any intensificant el control sobre la plaga

Castelló duplica les captures de porcs vietnamites en el darrer mes amb la retirada de 30 exemplars front als 16 del mes de febrer, quan va engegar-se el dispositiu especial de la Regidoria de Salubritat i Salut Pública. En el que portem d'any ja s'han retirat 67 exemplars de la via pública en diferents batides realitzades per serveis tècnics especialitzats a la zona de Mestrets.

El regidor de Salubritat i Salut Pública, Ignasi Garcia, ha destacat que "en el que portem del tercer trimestre de l'any, l'Ajuntament de Castelló hem capturat fins a 39 porcs vietnamites, una especie que, recordem, és invasora des de 2019, i per tant, la seua cria i tinença de manera irregular és totalment il·legal". "Aquestes accions ens han costat uns diners a l'erari públic, i és important conscienciar a la gent que els cria i que després els abandona pel nostre terme municipal, amb el perjuici que suposa per a tota la ciutadania", ha remarcat Garcia.

Amb captures setmanals, en el mes de febrer es van retirar 16 exemplars de porcs vietnamites i 12 en març. A setembre es van intensificar les batudes i es van capturar 9 porcs, sumant-ne 30 des del 4 d'octubre fins el 2 de novembre. Ara, fins a finals de 2022, la Regidoria continuarà amb les revisions dels solars i les zones on s'ha comprobat que es crien aquestos animals apostant per una gestió integral del control d'aquesta plaga amb l'objectiu de minimitzar-la i erradicar-la del terme municipal.

Per a intensificar aquestos treballs, la Regidoria té previst aquest darrer mes la contractació d'un gestor cinegètic, que treballarà juntament amb els tècnics en la detecció dels focus de cria d'aquesta espècie exòtica invasora, que comporta un important impacte ecològic, econòmic i de risc associat al seu entorn, dins dels protocols municipals de control del porc vietnamita.