jueves, 2 de diciembre, 2021  |  
Castelló celebra el Dia Mundial de l’Alimentació Sostenible amb un encontre entre productors locals Castelló celebra el Dia Mundial de l’Alimentació Sostenible amb un encontre entre productors locals

- 17 octubre, 2021 -

L'objectiu ha sigut el de posar en comú les necessitats i demandes del sector i ajudar a millorar i modernitzar els models agroalimentaris Castelló celebra el Dia Mundial de l’Alimentació Sostenible amb un encontre entre productors locals

L’objectiu ha sigut el de posar en comú les necessitats i demandes del sector i ajudar a millorar i modernitzar els models agroalimentaris

Castellón Información

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, en col·laboració amb l’associació Connecta Natura, ha celebrat aquest diumenge una jornada de dinamització agroecològica coincidint amb el Dia Mundial de l’Alimentació Sostenible. Ha organitzat una trobada de productores i productors per a fomentar les sinergies entre els mateixos i realçar la producció de proximitat i sostenible.

“Hem celebrat el Dia Mundial d’Alimentació Saludable amb una jornada de dinamització agroecològica centrada en les varietats autòctones i pròpies del nostre territori, perquè apostar per l’agricultura ecològica i de temporada per a millorar el nostre sector primari és una oportunitat per a recuperar les varietats pròpies, recordar el nostre patrimoni agrícola i ajudar a reactivar el sector agroalimentari”, ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La trobada, denominada “Viu les varietats tradicionals”, ha comptat amb l’assistència d’una trentena de persones, entre productores i productors, elaboradors i consumidors. El seu objectiu ha sigut el de posar en comú les seues necessitats i demandes del sector i ajudar a millorar i modernitzar els models agroalimentaris del territori. Han participat en tres dinàmiques de grup, en les quals han exposats les seues necessitats i propostes en matèria de producció, consum de proximitat i posada en marxa d’una xarxa.

A continuació s’han posat en comú les conclusions i la cita ha finalitzat amb una degustació de productes de temporada i de proximitat.

Les varietats tradicionals de cultiu disposen d’una reserva genètica que els permet adaptar-se millor a la major diversitat de les condicions ambientals, ademés de ser un element lligat a la història i la cultura de cada territori.

Navarro ha subratllat que la Regidoria desenvolupa un Pla de Reactivació Agrària per a millorar la rendibilitat del sector i una de les necessitats exposades és un reforç del coneixement compartit entre els projectes agroalimentaris. “Amb la jornada d’aquest diumenge hem volgut potenciar la connexió de les nostres productores i productores”, ha afegit.

Whatsapp Telegram