Noticias Castellón
lunes, 05 de diciembre del 2022 | Última actualización: 22:01

El consistori de Castelló col·labora amb Sanitat per a la instal·lació d'un punt de vacunació en la Pèrgola

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 29 segundos

Noticias Relacionadas

El nou punt s'activarà els propers dies 22 i 30, sense cita prèvia, i del 27 al 29 per a les persones de 60 a 64 anys citades a través de SMS

Castellón Información

L'Ajuntament de Castelló i el Departament de Salut de Castelló han col·laborat per a la posada en funcionament d'un nou punt de vacunació que se situarà en la Pèrgola per a agilitar la immunització de les terceres dosis o dosis de reforç a la població i facilitar l'accés de la vacuna a aquelles persones que per diversos motius encara estiguen pendents de les primeres i segones dosis. La posada en marxa d'aquest nou espai es realitzarà dimecres que ve, 22 de desembre, substituint així al punt de vacunació sense cita situat en el centre comercial Salera. La vacunació en la Pèrgola combinarà jornades de vacunació sense cita prèvia i jornades de vacunació amb cita prèvia per a aquelles persones que es vagen incloent en les diferents fases de l'estratègia de vacunació.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha manifestat que l'Ajuntament de Castelló ha vingut col·laborant des del primer moment de l'emergència sanitària amb el Departament de Salut de Castelló i l'Hospital General Universitari per a facilitar l'atenció a la ciutadania i la vacunació amb actuacions com l'activació d'un dispositiu de seguretat per al centre de vacunació massiva que es va instal·lar a l'Auditori i la posterior col·laboració amb el punt de vacunació sense cita de la Salera. "En el marc d'aquesta cooperació institucional constant, hem posat a la disposició del Departament de Salut l'edifici de la Pèrgola per a facilitar el procés de vacunació a la població", ha indicat Marco.

En concret, el consistori castellonenc col·labora amb la cessió d'aquest espai municipal i amb el seu condicionament per al desenvolupament òptim de les vacunacions.

Programa de vacunació

En aquest sentit, les següents jornades d'immunització sense cita tindran lloc els dies 22 i 30 de desembre, en horari de 16 a 22 hores, i estarà dirigida a primeres i segones dosis, així com a terceres dosis de persones que no van acudir a la seua cita. Per part seua, la vacunació amb cita prèvia es realitzarà els dies 27, 28 i 29 desembre a través de l'enviament de SMS a la població compresa entre els 60 i els 64 anys.

La programació de vacunació en la Pèrgola continuarà durant els pròxims mesos per a donar cobertura als diferents grups de vacunació segons les actualitzacions de l'Estratègia de Vacunació. El calendari es difondrà a través dels mitjans de comunicació, les xarxes socials del Departament de Salut i les cites prèvies per SMS a la ciutadania.

Des del Departament de Salut de Castelló agraeixen la col·laboració prestada pel centre comercial Salera amb la cessió de l'espai des del mes d'octubre i recorda que aquest divendres, 17 de desembre, serà l'última jornada de vacunació sense cita en aquest centre comercial, amb l'horari habitual de 16 a 21 hora