Noticias Castellón
miércoles, 05 de octubre del 2022 | Última actualización: 01:28

La ciutat de Castelló congrega a 400 persones en les diferents activitats d'educació ambiental d'estiu

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 39 segundos

Noticias Relacionadas

Transició Ecològica posa en valor la colònia de rates penades del Molí la Font, les aus de l'entorn així com la riquesa ambiental del litoral

Castellón Información

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha reforçat aquest estiu la importància de la seua biodiversitat, fauna i la cura de les platges en diverses activitats d'educació ambiental que han congregat a prop de 400 persones.

"Aprofitant el període estival vam programar una sèrie d'activitats per a reforçar la implicació de la ciutadania en la conservació del nostre medi ambient i potenciar la conscienciació en la lluita contra el canvi climàtic. Per això, vam posar en marxa tres iniciatives per a ensenyar la colònia de rates penades del Molí la Font, una de les més importants d'Europa, les aus amb jornades d'anellament, i cuidar les platges i reduir l'impacte de la contaminació", ha explicat el regidor de Transicio Ecològica, Fernando Navarro.

Les jornades d'anellament han comptat amb la presència d'unes 200 participants, sobretot escolars de la ciutat, que han assistit a la identificació d'unes 15 espècies mitjançant anellaments científics i l'elaboració d'un cens. Aquesta activitat s'ha desenvolupat de la mà del Grup Au d'Ornitologia de Castelló. S'han celebrat huit sessions en diferents parcs i zones verdes de la ciutat.

La segona iniciativa d'educació ambiental duta a terme aquest estiu ha sigut les Nits de Rates Penades, una cita en la qual la Fundació Limne ha donat a conéixer les espècies de rates penades que habiten en el paratge del Molí la Font mitjançant detectors d'ultrasons. Han sigut tres dies en horari nocturn amb 60 assistents (una mitjana de 20 persones).

En tercer lloc, el litoral ha acollit tallers amb el nom Castelló recicla els caps de setmana de juliol i agost, en els quals s'ha mostrat la importància ambiental de les platges. 150 persones han gaudit i aprés a realitzar elements amb material reciclable.