jueves, 4 de marzo, 2021  |  
Compromís per Castelló defensarà incloure el personal docent en la segona fase de vacunació Compromís per Castelló defensarà incloure el personal docent en la segona fase de vacunació

- 24 enero, 2021 -

La formació també vol incloure el personal no docent que treballa en els centres educatius durant l'horari escolar Compromís per Castelló defensarà incloure el personal docent en la segona fase de vacunació

La formació també vol incloure el personal no docent que treballa en els centres educatius durant l’horari escolar

Castellón Información

Compromís per Castelló defensarà la necessitat d’incloure el personal docent del País Valencià en la següent fase de vacunació, degut a que es concep l’educació com a pilar essencial en el Sistema de Benestar. Mostra d’això és que el govern del Botànic ha incrementat el personal docent i el personal no docent, com puguen ser monitors i monitores de menjador, zeladors i zeladores, personal terapeuta o d’assistència de l’alumnat amb necessitats especials. En eixe sentit, la formació també demana que s’incloga al personal no docent en la següent fase de vacunació.

“La mesura de vacunació al personal docent i no docent, amb estret contacte amb l’alumnat, esdevé una mesura ètica i moral per a la protecció de l’entorn educatiu i, per tant, del dret a l’educació”, ha explicat el regidor de Compromís, Francesc Mezquita. En eixe sentit, Mezquita ha incidit que “l’educació és un dret humà fonamental i com a representants públics hem de garantir la seua màxima protecció”.

Així doncs, cal recordar que en la primera fase s’ha vacunat a les persones prioritàries. És a dir, persones residents i treballadores i treballadors en l’àmbit sanitari o sociosanitari, les quals treballen en residències de gent major o de persones altament dependents. Encara que no s’ha concretat quins sectors estaran inclosos en la següent fase, sí que està previst que es comence a vacunar al personal de la primera línia en l’àmbit sanitari i sociosanitari.

Dit això, des de diferents institucions i organismes governamentals i no governamentals s’ha advertit de les conseqüències negatives d’un tancament de les aules. És per això que la majoria de comunitats autònomes, com el territori valencià, han apostat per la presencialitat en el retorn a les classes després de les vacances d’estiu.

Per això, per a Compromís  “cal assegurar la protecció de les aules com a espais segurs front a la pandèmia”. Per a la formació “és essencial garantir la seguretat del personal docent i no docent, el qual està en un contacte estret amb l’alumnat”. En eixe sentit, des de la formació s’assegura que incloent a aquest personal en el Grup 2 de vacunació s’està donant seguretat a la comunitat educativa.

Whatsapp Telegram