Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
sábado, 01 de abril del 2023 | Última actualización: 14:11

Advertisement
Advertisement

Castelló comparteix amb agents socials i educatius la futura implantació de la Zona de Baixes Emissions

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 38 segundos

Noticias Relacionadas

L’alcaldessa, Amparo Marco, assenyala que aquest procés participatiu contribuirà a “dissenyar conjuntament aquest nou espai urbà més saludable”

L’Ajuntament de Castelló ha mantingut una trobada amb agents socials i educatius de la zona on està prevista la implantació de la Zona de Baixes Emissions (ZBE), en el centre de la ciutat. Un projecte que respon a la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica i que obliga a totes les ciutats espanyoles de més de 50.000 habitants a desenvolupar aquest tipus d’actuacions. La reunió, que va tindre lloc en la vesprada del dimarts, s’emmarca dins del procés participatiu iniciat a la fi de febrer per a implicar diferents agents socials en el codiseny d’aquesta actuació.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assenyalat que amb aquest procés participatiu “contribuirà a dissenyar conjuntament aquest nou espai urbà amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire i avançar cap a una ciutat més sostenible i saludable“.

Durant la trobada s’han exposat les característiques de l’Adequació Modal 1, la primera fase d’implantació del projecte que inclou cinc zones. La zona 1, que comprén les calles Bisbe Capero, 9 de març, Almansa, Santa Bàrbara, Sagrada Família, Arquitecte Maristany i San Miguel (tram entre Santa Bàrbara i Cerdán de Tallada); la Zona Clavé, amb els carrers Arrufat Alonso, plaça Clavé, Sant Lluís, Conde Pestagua, Sant Félix i Sant Roque; la Zona de prioritat central, on es troben els carrers Asensi, Herrero, Trinidad, Ximénez, Navarra, Sant Vicent, Sant Blas, Bayer i San Francisco; la Zona 4, que comprén els carrers Luis Vives i Temprado; i Zona 6 amb un tram del carrer Moyano.

La trobada ha comptat amb la participació, per part de l’Ajuntament, de José Luis López, regidor d’Obres i Projectes Urbans, així com de personal tècnic municipal de les àrees de Mobilitat Sostenible, Urbanisme i de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica. Per part dels agents socials, van acudir a la reunió representants de l’Associació de Veïns Raval de la Trinitat, l’Associació de Veïns Zona Centre, l’IES Ribalta i l’Associació Catòlica de Pares i Mares d’Alumnes del col·legi Escuelas Pías.

Enquesta en línia

Cal recordar que el procés participatiu consta de diverses fases. Així, des del passat 27 de febrer i fins al pròxim 19 de març, s’ha activat una enquesta oberta a tota la ciutadania disponible a través de la web zbe.castello.es. A través d’aquesta web també es pot ampliar informació sobre l’Actuació Modal 1.

La informació obtinguda a través d’aquest procés participatiu serà avaluada per l’empresa adjudicatària de l’obra i els tècnics municipals per a, en funció de les possibilitats arquitectòniques i urbanístiques, incloure els suggeriments més rellevants en el projecte d’execució de l’Adequació Modal 1. Cal recordar que aquesta primera actuació de la Zona de Baixes Emissions de Castelló té un import de 7,84 milions d’euros finançats a través dels fons Next Generation del Pla de Recuperació Transformació i Resiliència. L’empresa adjudicatària de la redacció del projecte i execució de l’obra és l’UTE Becsa-Telecso.

Advertisement
Advertisement