Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
domingo, 02 de abril del 2023 | Última actualización: 14:48

Advertisement
Advertisement

L’Ajuntament de Castelló convoca el concurs escolar ‘Atreve-tech’ per a celebrar el Dia Mundial de la Ciència

Tiempo de Lectura: 48 segundos

Noticias Relacionadas

Ribera destaca la iniciativa per a acostar a la infància i adolescència oportunitats que impulsen el seu accés a la formació científica

Castellón Informaciónc

L’Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, ha convocat el concurs escolar ‘Atreve-tech’ per a celebrar el Dia Mundial de la Ciència i la Tecnologia que tindrà lloc el pròxim 10 d’abril. El concurs està destinat a tots els cursos de 5é i 6é de Primària dels centres educatius de la ciutat per a, a través d’activitats, impulsar i desenvolupar competències clau en la ciència i en el desenvolupament personal de xiquets, xiquetes i adolescents. Es tracta d’una iniciativa realitzada en col·laboració amb l’equip del programa BpSTEM Castelló, donant així continuïtat al treball iniciat al novembre del passat any durant la setmana de commemoració de la declaració dels drets de la infància.

 width=

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha destacat que amb aquest concurs escolar es busca acostar a la infància i l’adolescència noves oportunitats creatives que impulsen el seu accés a la formació en ciència i tecnologia, especialment en les dones. “Convoquem aquest concurs els objectius del qual s’emmarquen en el Pla Municipal de la Infància i l’Adolescència per a destacar la importància que el desenvolupament de la ciència i la tecnologia té en la nostra societat i per a motivar i impulsar l’accés de les dones en les carreres tècniques, desmitificant estereotips i inspirant per a canalitzar el talent de l’alumnat”, ha indicat Ribera.

El concurs ‘Atreve-tech’ està organitzat juntament amb el Programa STEM de Bp Castelló. Un programa amb el qual, gràcies a un grup de voluntaris i voluntàries que col·laboren des de fa anys amb centres educatius de Castelló i voltants es transmet a l’alumnat que triar estudis tècnics és una opció i desmitifiquen els estereotips associats als estudis tècnics, al mateix temps que es motiva a l’alumnat cap a les professions STEM (Science, Technology, Engineering, Maths).

El concurs en línia es durà a terme la setmana del 19 d’abril i persegueix els següents objectius: encuriosir per les ciències i tecnologia, mostrar referents femenins per a transmetre els valors d’inclusió i igualtat de gènere en activitats fortament influenciades per estereotips socials, fomentar la creativitat i la capacitat de resolució de problemes com a vehicles d’innovació, treballar en el concepte d’economia circular i mostrar la importància de la ciència i la tecnologia per al progrés de la societat i el benestar de la ciutadania.

L’alumnat inscrit podrà participar de manera individual, però en coordinació amb els companys/as de classe, en la realització d’una construcció amb materials diversos (cartons, plastilina, suro, branques i qualsevol material que siga reutilitzat). El Programa STEM els ajudarà en la preparació de l’activitat, la inscripció de la qual finalitza aquest dilluns 29 de març i pot realitzar-se a través de la seu electrònica. Les bases del concurs poden consultar-se punxant en el següent enllaç.

El termini de presentació dels treballs serà del 19 al 23 d’abril de 2021 i es presentaran a l’Ajuntament mitjançant fotos, vídeos o qualsevol altre suport virtual per a posterior avaluació del jurat, durant la setmana del 26 al 30 d’abril. El jurat estarà format per representants de l’Ajuntament, la Conselleria d’Educació i personal de BP i donarà a conéixer els guanyadors la setmana del 3 de maig.

 

Advertisement
Advertisement