Noticias Castellón
sábado, 26 de noviembre del 2022 | Última actualización: 16:20

Casabó, nou president del PP a Vila-real:“S’ha acabat l'era dels anuncis, les marques buides de contingut i la política del jo”

Tiempo de Lectura: 8 minutos, 4 segundos

Noticias Relacionadas

Ha agafat el relleu d’Héctor Folgado en un auditori ple i el suport de la nova executiva provincial, autonòmica i nacional, a més d'haver-se multiplicat els afiliats

Castellón Información/S.Nejjar

En un Auditori Municipalple de gom a gom i amb mesures de distància social per la covid-19, per descomptat, Adrián Casabó Martín ha sigut ratificat aquest matí com a nou president del Partit Popular de Vila-real en el Congrés Local.“Em pose a la disposició de tots els veïns de la nostra ciutat per a construir junts el millor projecte per a Vila-real, perquè la nostra ciutat isca de la letargia i recupere el seu paper referent”, ha indicat el nou líder del PP local, qui ha estat abrigallat per la direcció provincial encapçalada per la presidenta Marta Barrachina, a més de Salomé Pradas, Salva Aguilella, Vicent Blai, Miguel Barrachina, Óscar Clavell, Sergio Toledo i alcaldes com Wences Alós, Carmina Ballester o Andrés Martínez. Tos ells han volgut recolzar al PP i a Adrián Casabó en aquest dia tan especial junt amb més de 200 familiars, amics i afiliats.

La presidenta del Comité Organitzador, Marisa Mezquita,ha pregat que es compleixen les mesures de prevenció per la Covid-19, i ha explicat que el portaveu adjunt dels populars a l'Ajuntament de Vila-real, arribava a la cita com a candidat únic amb els avals del 92,63%del cens, "una mostra de la unitat i la fortalesa del nostre partit a Vila-real”, ha indicat. Per altra banda, ha donat les gràcies al president sortint, Héctor Folgado, per la seua generositat, valentia i treball i per haver posat l'ànima en el pitjor moment del partit. Aquesta reflexió ha sigut aplaudida i repetida per tots els que han pujat a l’escenari durant l’acte. “I tu Adrián, estem segurs que vas a convertir-te en l’alcalde que Vila-real mereix”, ha afirmat.

Dora Llopha agafat el testimoni en l’acte com a presidenta de la taula i ha volgut recordar a totes les persones que han perdut la vida per la Covid-19. “Joaquin, Manuel, Silvia, Raquel, va per vosaltres, sempre estareu en els nostres cors”. Llop ha agraït el suport mentre estava en l’UCI pel virus i ha tingut paraules de molta estima per a Héctor. “En 2012 sabies on estàvem, que ens anava tocat ballar en la més lletja i hem demostrat que la unió del PP és més forta que mai. Pots tindre la satisfacció que deixes un partit completament sanejat i pròxim al veí i als seus problemes davant un govern local esgotat i sense idees, que no transmet confiança ni en els seus propis afiliats”, ha assenyalat. De Casabó ha assegurat que és una persona solidària, digna de confiança, generadora d’esperança, i que representa la unió d’un partit i d'un poble, "és el moment del PP de Vila-real”, ha manifestat.

Llop ha destacat que les afiliacions s’han multiplicat i que hi ha 12 membres més. “Gent nova i persones que han anat a altres partits i han tornat de nou. En aquest sentit, l’informe de gestió s’ha aprovat per unanimitat

Héctor Folgado, per la seua banda, ha bromejat sobre un vídeo que s’ha projectat sobre els últims anys del PP. “Tenia bastant pèl, així que ja saps el que t’espera Adrián”.“És un orgull haver-vos representat i haver estat al servei de la ciutadania de Vila-real. Encara recorde quan vaig pujar fa huit anys a aquest mateix escenari i Alejandro Font de Mora em va dir que venien temps difícils. Estaven en una situació delicada i vam començar a treballar de forma incansable des del minut i hem emprés un gran nombre d’accions per a créixer, mai hem abaixat els braços perquè la sort i l'oportunitat ens pillara treballant i així ha sigut ieres tu, Adrián, qui ha de liderar eixa oportunitat, ja que després de la inútil fragmentació del centredreta,van a trobar a un candidat a alcalde i referent excepcional. T’envege per estar al capdavant del partit en aquest moment, però ens equivocaríem si no férem aquesta renovació que farà front al postureo i la mentida, amb veritat i naturalitat, un projecte d’il·lusió per a acabar amb l’egocentrisme i el narcisisme que s’ha instal·lat al Govern de Vila-real”, ha manifestat. Héctor Folgado no ha volgut acomiadar-se sense donar les gràcies també Dora Llop, a Iván Marín, als regidors del govern municipal, a la seua família i amb l’humor que el caracteritza ha indicat. “I gràcies també a les meues dues reines, i és que sóc tan monàrquic que en tinc dos, la meua dona que vaig conèixer mentre era regidor i ella reina de festes i la meua Sofia”.

La taula ha donat compte que la documentació aportada per Casabó complia amb tots els requeriments i com no hi havia cap candidat més, ha sigut proclamat sense fer cap votació.

El regidor, periodista i docent, pren el relleu d'Héctor Folgado, a qui ha agraït “el seu immens treball” en aquests huit anys al capdavant de l'organització i “la seua defensa del projecte popular en els pitjors moments”. Casabó ha agraït “poder recollir el testimoni d'un partit fort, unit i amb moltes ganes de continuar sent útil als vila-realencs”. ha assegurat que “el moment de les excuses i dels eslògans buits de contingut arriba a la seua fi després d'una dècada de govern socialista en el qual la nostra ciutat ha deixat passar nombroses oportunitats de futur”.

Després d'una nefasta gestió dels recursos, amb els nostres carrers i places en un estat de deixadesa total,i de pujades d'impostos que afecten a tots els veïns, és moment d'apostar per impulsar el teixit comercial i empresarial de Vila-real, volem tornar a ser una ciutat dinàmica i que genere oportunitats amb una administració que no pose traves”, ha detallat el nou president dels populars.

Casabó ha donat l’enhorabona a Marta Barrachina perquè haja confiat en Folgado com a secretari d’organització provincial i com a cap de la vicesecretària d’innovació i comunicació en l'àmbit autonòmic. “A pesar de tot això, et volem tindre prop, et necessitem prop, necessitem la teua visió política, per això et demane que continues al nostre costat”.

Casabó ha recordat la seua història que l’ha fet arribar fins a aquest punt.”Vaig estudiar en la Consolació, per això valore tant la llibertat d’elecció en l’educació. Vaig passar molt de tems en el Claustre dels Franciscans i a Joventut Antoniana, on vaig passar una etapa molt enriquidora “Gràcies als meus avis, als meus pares, a les meues germanes i a les meues amigues”. “Hem comes errors, hem demanat disculpes, però mai demanarem perdó per ser del PP, a pesar dels esforços de l’equip de govern per a invisibilitzar la nostra tasca i atribuir-nos l’herència urbanística. L’herència del PP és l’ambulatori del Pilar, l’Hospital de la Plana, l’IES Broch i Llop, l’IES Angelina Abad i el José Soriano, la BUC i altres infraestructures més”. Per últim Adrián Casabó ha assegurat, és el moment que estaven esperant, repetir que el va fer Manolo Vilanova, els qua van ser els millors anys de creixement a la nostra ciutat. Visca el PP i visca Vila-real”:

 

La presidenta provincial del PPCS, Marta Barrachina, ha reivindicat les polítiques útils del PP que garanteixen ocupació enfront d'un alcalde del PSOE que el destrueix. "Des de la indústria a l'agricultura, Vila-real mereix eixir de la letargia en el qual li està sumint un alcalde que només pensa en si mateix". "I per a aconseguir-ho cal creure en l'experiència i explotar la joventut dels qui hui desitgen tindre un futur d'esperança i desenvolupament". "I el projecte que Adrián Casabó representa és garantia d'èxit per a aquesta gran ciutat". "Només el Partit Popular és garantia de desenvolupament, futur i oportunitats per a aquesta gran ciutat. I tu Adrián representes aqueix projecte ciutadà que desitja que Vila-real brille".

Nou comité executiu

En l'acte s'ha donat a conéixer també al nou Comité Executiu, en el qual Jaume Llorens serà el secretari general, mentre que les tres grans àrees en les quals s'organitza la nova estructura estaran coordinades per Beatriz Serra (Organització i Acció Social), Pablo Llopico (Comunicació i Innovació) i Marta Luna (Impuls Econòmic). Ana Mezquita, César Durá, Eva Batalla, Alejo Font de Mora, Carmen Mezquita, Alejandro Broch i María Olucha completen el comité de direcció com a sotssecretaris. Casabó ha anunciat la creació del comité d’experiència que comptarà amb ex alcaldes i ex regidors i ha assegurat que NNGG tindrà més presència en el comité executiu.

L'acte també ha comptat amb les intervencions de Carlos Mazón, president del Partit Popular de la Comunitat Valenciana i Javier Maroto, portaveu del PP al Senat, els qui han enviat per vídeo els seus missatges de felicitació i suport a Casabó.