Noticias Castellón
sábado, 13 de abril de 2024 | Última actualización: 00:21

Vila-real amplia places d'aparcament fins a 90 al carrer Penyagolosa i tindrà un sol carril

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 57 segundos

Noticias Relacionadas

El Pla Municipal d'Ampliació i Millora de l'Aparcament reordena el carrer des de la rotonda de l'avinguda de Castelló amb Riu Ebre i fins al carrer de la Plana.amb un únic vial i una nova zona d'estacionament en bateria invertida, molt més segura, a a més d'una parada d'autobús i tres places per a Persones amb Mobilitat Reduïda (PMR).

L'actuació persegueix també evitar l'estacionament en doble fila i evitar la formació d'una línia d'aparcament en el centre dels dos carrils, tal com succeïa fonamentalment en els dies de futbol 

Castellón Información

El departament de Mobilitat ha emprés una nova actuació, dins del Pla Municipal d'Ampliació i Millora de l'Aparcament, amb la implantació del pàrquing en espiga al carrer de Penyagolosa,des de la rotonda de l'avinguda de Castelló amb Riu Ebre i fins al carrer de la Plana. Amb aquesta nova ordenació viària, el carrer redueix la circulació a un únic carril i amplia fins a 90 les places d'aparcament disponible, a més d'una parada d'autobús i tres places per a Persones amb Mobilitat Reduïda (PMR).

“Dins del Pla Municipal d'Ampliació i Millora de l'Aparcament a la ciutat, escometem ara una nova reordenació del trànsit al carrer de Penyagolosa,destinada fonamentalment amillorar la seguretat en la zona, on a més s'ubiquen dos col·legis -el Bisbe Pont i el José Soriano-, responent d'aquesta manera a les demandes veïnals”, assenyala el regidor de Territori i Mobilitat,Emilio M. Obiol. L'actuació, a més, permetrà incrementar les places d'aparcament, incorporant la modalitat en espiga o bateria invertida, “molt més segura”, que ja s'ha implantat en altres punts urbans, com el carrer de Cordó. D'aquesta manera, l'ordenació viària permetrà ampliar en més de 20 les places d'estacionament, passant de les 69 actuals fins a les 90 places disponiblesamb el nou disseny, a les quals se sumaran tres places PMR (en l'actualitat hi ha dues).

Per a això, el carrer Penyagolosa serà de carril únic de circulació.“D'aquesta manera, aconseguim major seguretat viària, ja que, en quedar més estret el carril de circulació, es reduirà la velocitat i donarem resposta a les peticions dels veïns, precisament en una zona amb una important càrrega educativa”, agrega Obiol. L'actuació persegueix també evitar l'estacionament en doble fila i evitar la formació d'una línia d'aparcamenten el centre dels dos carrils, tal com succeïa fonamentalment en els dies de partit del Villarreal CFabans de la covid-19.

Actuacions del mateix tipus fins ara als carrers Cordó, Onda, Comte de Ribargorça o avinguda d’Alemanya

Amb aquesta actuació, el departament de Mobilitat continua desplegant els estacionaments en bateria invertida o espiga. “Aquest tipus d'aparcament té molts beneficis per a la seguretat,en comparació amb el pàrquing en bateria convencional”, assenyala Obiol. L'eliminació d'angles morts, evitar accidents en l'eixida de l'estacionament marxa arrere, l'estalvi del 10% de superfícieper cada plaça o la major facilitat en la càrrega i descàrrega del vehicle són alguns d'aquests avantatges.

El Pla Municipal d'Ampliació i Millora de l'Aparcament compta amb altres actuacions de millora de la seguretat i ampliació de les places disponibles, com la reordenació del carrer Cordó, Onda, Comte de Ribargorça o avinguda d’Alemanya, a més de la creació d'un aparcament en superfície en Jaume Roig o el condicionament del pàrquing subterrani de la plaça de Colom. El departament deMobilitat treballa ja en noves actuacions per a seguir desplegant el pla.