Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
martes, 21 de marzo del 2023 | Última actualización: 14:51

Advertisement
Advertisement

El carrer Ecce Homo es convertirà en un vial semipeatonal en resposta a peticions veïnals i els vehicles podran aparcar

Tiempo de Lectura: 4 minutos, 3 segundos

Noticias Relacionadas

Aquest nou projecte de semipeatonalització a Vila-real per valor de 48.000 euros pretén també millorar l’accessibilitat i renovar els serveis. Igual que en altres carrers en les quals s’ha optat per la mateixa solució, la superfície estarà al mateix nivell de façana a façana i comptarà amb llamborda de les mateixes característiques que la instal·lada a altres vials de la zona centre. Valverde ha avançat que es preveu la pròxima conversió del carrer Doctor Font entre el Mercat Central i la plaça Bayarri

Castellón Información/S.N.
exemple conversió zona de vianants carrer buenos airesFa prop de due setmanes es va anunciar la conversió parcial en zona de vianants del carrer Buenos Aires de Vila-real dins d’un macroprojecte per a crear a Vila-real una ruta urbana per a vianants que travessara no només el centre, sinó també altres vials més perifèrics com Xèrica. Hui el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, ha presentat altre projecte a peu d’obra que començarà després de Reis Mags, concretament el dia 15 de gener i que consistirà en la peatonalització del cèntric carrer Ecce Homo, en el tram comprés entre els carrers de Cervantes i Zumalacàrregui, i que respon a una demanda veïnal de prop d’un any enrere. Alguns dels residents de la zona s’han assabentat durant la presentació del projecte aquest matí i han rebut la notícia de forma positiva. El projecte té un cost que ascendeix als 48.000 euros i tindrà un termini de prop d’un mes i mig o inclús dos, i encara que és una conversió en zona de vianants, és parcial, i es seguirà permetent el pas i inclús l’estacionament de vehicles.

28-12-2018 Carrer Ecce Homo2El regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, ha explicat juntament amb el representant de Becsa –empresa que executarà les obres- José Luis Espinosa, que el carrer es troba actualment en “molt mal estat, amb un asfalt esgotat, moltes rases fetes a posteriori que causen desnivells, reparacions puntuals contínues que mai acabaven de quedar bé i moltes queixes per part dels residents”. Així, l’edil ha manifestat que “la solució ja no era fer manteniment que mai acabava de quedar bé, sinó una actuació definitiva en la línia de ciutat que estem conformant, amb carrers semipeatonals sense voreres ni obstacles per a les persones amb mobilitat reduïda, gents amb carros de bebé o de la compra i per a qualsevol vianant fent-lo avantatjós per al vianant, el que s’aconsegueix eliminant voreres”, assenyala.

Igual que en altres carrers en les quals s’ha optat per la mateixa solució, la superfície estarà al mateix nivell de façana a façana i comptarà amb llamborda de les mateixes característiques que la instal·lada a altres vials de la zona centre. “Com sempre, seran adoquins de dos colors, un més clar per a marcar el pas prioritari de vianants i un altre més fosc per a la zona de rodadura dels cotxes”, apunta Valverde, qui assenyala que “igual que en altres ocasions, aprofitarem les obres per a canviar alguns serveis municipals, com el proveïment d’aigua potable, modernitzant-lo i instal·lant més vàlvules davant possibles avaries i talls que no afecten tots els veïns”.

Conservació de les entrades de carro

ecce homo vila-real2Així mateix, l’edil assegura que, en ser un vial antic encara conserva algunes entrades de carro amb lloses de pinastre i pedres que s’instal·laven a banda i banda de les portes, per la qual cosa “farem tot el possible per a conservar-los, ja que són testimoniatges etnològics del que era el nostre poble”. A més, està previst crear quatre passos per a persones amb mobilitat reduïda en l’encreuament amb el carrer de Cervantes i, a diferència d’altres obres de les mateixes característiques, a Ecce Homo es podrà continuar aparcant com s’ha fet fins ara.

“Com que no hi ha voreres amb un nivell més elevat, dóna la sensació de major amplitud i, per tant, es podrà aparcar i transitar amb major facilitat, tant els vehicles que passen pel carrer com els vianants, que tindran prioritat”, conclou, al mateix temps que anuncia que en els pròxims mesos s’esperen nous projectes similars en altres zones.

Pròxims projectes

Valverde ha avançat que es preveu la semipeatonalització amb el projecte definit, valorat i adjudicat ja, el carrer Doctor Font entre el Mercat Central i la plaça Bayarri. “El vial està en un estat lamentable, amb llambordes de tots els colors i formes, els quals s’han de normalitzar, mantenir i posar en valor com a testimonis de formes de treball de principis de segle i que es presentarà a finals del mes de gener.

Advertisement
Advertisement