martes, 26 de octubre, 2021  |  
Les promeses dels escacs de la Comunitat es donen cita en el campionat Sub-12 i Sub-18 a l’Espai Jove de Vila-real Les promeses dels escacs de la Comunitat es donen cita en el campionat Sub-12 i Sub-18 a l’Espai Jove de Vila-real

- 30 septiembre, 2019 -

La competició comptarà amb la participació d'uns 25 equips mixtos, dos dels quals pertanyen al Club local, amfitrió de l’esdeveniment el diumenge Les promeses dels escacs de la Comunitat es donen cita en el campionat Sub-12 i Sub-18 a l’Espai Jove de Vila-real

La competició comptarà amb la participació d’uns 25 equips mixtos, dos dels quals pertanyen al Club local, amfitrió de l’esdeveniment el diumenge

Castellón Información

L’Espai Jove rebrà a les promeses dels escacs de la Comunitat Valenciana en el campionat autonòmic de les categories Sub-12 i Sub-18 que tindrà lloc aquest diumenge 6 d’octubre a Vila-real. La competició comptarà amb la participació d’uns 25 equips, dos dels quals pertanyen al Club d’Escacs Vila-real, amfitrió de l’esdeveniment.

La regidora de Joventut, Anna Vicens, i l’edil d’Esports i Salut, Javier Serralvo, han presentat el campionat acompanyats pel president del Club d’Escacs Vila-real, Jorge Romero, i el director esportiu de la Federació d’Escacs de la Comunitat Valenciana, Luis Barona. Vicens ha assenyalat la importància per a Vila-real d’acollir una competició d’aquestes característiques i ha remarcat el suport de l’Ajuntament a un esport que “estimula la capacitat d’anàlisi i de síntesi, incentiva la imaginació i entrena la memòria dels més joves”.

WhatsApp Image 2019-09-30 at 21.21.07(1)

 

En aquest sentit, el president del Club d’Escacs Vila-real ha agraït el suport de l’Ajuntament a un esport “minoritari” però que “ajuda els joves jugadors en els seus estudis i en la seua vida diària” en desenvolupar una “agilitat mental per a superar problemes en poc temps”. Luis Barona també ha detallat que aquest diumenge es donaran cita en l’Espai Jove entre 24 i 26 equips de tota la Comunitat. Els equips seran mixtos i comptaran amb quatre jugadors que es mesuraran de manera individual en quatre partides, de manera que guanyarà l’equip que més punts obtinga en cada ronda de partides. L’Espai Jove estarà obert al públic, que podrà seguir la competició des d’una zona habilitada.

El regidor d’Esports, Javier Serralvo, ha defensat els escacs com un esport molt exigent i competitiu a nivell mental “que hauria de tindre molta més presència en els col·legis” pels seus beneficis per al desenvolupament dels joves.

Finalment, el president del Club d’Escacs Vila-real ha avançat nous esdeveniments en els quals estarà presenta l’entitat, com el campionat d’Espanya de veterans, en el qual participarà un membre del club, o el campionat d’Espanya individual absolut, al qual acudiran tres jugadors de Vila-real. Així mateix, al novembre, el club també organitzarà el campionat provincial absolut.

Whatsapp Telegram