Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
viernes, 31 de marzo del 2023 | Última actualización: 11:12

Advertisement
Advertisement

La campanya ’12 mesos, 12 esports’ d’Alcalà-Alcossebre dedica gener a la Dona i l’esport 

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 19 segundos

Noticias Relacionadas

Patricia Campos presentarà el seu projecte Supera-T el  25 de gener i una exposició mostra diferents facetes esportives protagonitzades per dones

Castellón Información 

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre segueix enguany amb la campanya ’12 mesos, 12 esports’ que ja va posar en marxa el 2018, amb l’objectiu d’apropar a la població diferents disciplines esportives, així com fomentar la pràctica i visibilitzar els valors que comporten. Aquest mes de gener es dedica a la ‘Dona i esport’, amb dos actes relacionats amb aquest concepte.

A través de l’Fundació Isonomia de l’UJI, s’ha programat l’exposició fotogràfica ‘Dones i esport’ de la fotògrafa Núria López. La mostra pot visitar-se del 14 al 24 de gener al CESAL d’Alcalà i també hi ha un panell en l’Ajuntament d’Alcalà. Té com a objectiu realitzar un acostament a l’esport practicat per dones -moltes vegades menyspreat-, a més d’animar a totes les dones a que practiquen una activitat física-esportiu acord a les seues necessitats i interessos, per tal d’afavorir l’envelliment actiu.

D’altra banda, Alcalà rebrà a Patricia Campos i el seu projecte Supera-T el proper divendres 25 de gener, en un esdeveniment que mostra l’aposta clara de l’Ajuntament de la localitat pel foment de la igualtat de gènere, i en aquesta ocasió a través de l’esport. La primera dona pilot de reactors de les Forces Armades i ex entrenadora de futbol als Estats Units presentarà el seu projecte Supera-T, un esdeveniment que busca fomentar la igualtat de drets a través de l’esport amb una xerrada inspiracional i engrescadora, en la qual es destaquen valors com la superació i l’eliminació de barreres producte de la distinció de sexe i gènere i la motivació per afrontar els reptes, barreres i obstacles que es plantegen al llarg de la vida. Patricia Campos destaca per la seva àmplia trajectòria professional, per la qual ha estat guardonada per diverses organitzacions, i recentment ha fundat l’ONG Goals for Freedom per lluitar per la igualtat de les dones, en contra de la violència de gènere, i la defensa dels drets humans a Uganda, país en el qual col·labora amb diverses organitzacions des de fa anys.

A les 17:00 hores es celebrarà la xerrada a l’Espai d’Oci, en la qual participaran Patricia, Mª Carmen Arnau, presidenta del C.F. Alcalà i Mónica Chanzá, docent de l’IES Serra d’Irta i molt relacionada amb diferents disciplines esportives. Tractarà d’un esdeveniment inspiracional en què les tres, gràcies a les seves pròpies experiències, visibilitzaran la figura de la dona a través de la paraula i l’esport.

Un cop acabada la xerrada, a les 18:30 hores, es realitzarà un partit de futbol sala al Pavelló del Poliesportiu. Per poder participar-hi, cal inscriure en el següent correu: partido@proyectosupera-t.com.

Advertisement
Advertisement