Noticias Castellón
martes, 27 de septiembre del 2022 | Última actualización: 22:11

Càlig ha aprovat que Pou del Palau dels Vallterra torne a situar-se en la seua localitat d'origen

Tiempo de Lectura: 51 segundos

Noticias Relacionadas

La Diputació de Castelló aprova retornar el Pou del Palau, una de les peces clau del patrimoni del municipi del Baix Maestrat

Castellón Información

El Palau dels Vallterra o Casa Gran va ser una de les cases senyorials més importants de Càlig. En la sessió plenària de la Diputació de Castelló han aprovat que el Pou del Palau dels Vallterra torne a situar-se en la seua localitat d'origen. Quan la Casa va ser construïda el Pou estava situat al pati de la casa i després va passar a estar en l'entrada de l'Hospital Provincial de Castelló.

La regidora de patrimoni, Ruth Sanz, ha recordat: “Aquesta sol·licitud es va iniciar la passada legislatura i, al no haver tingut contestació per part de Diputació, es va tornar a realitzar fa uns mesos i en breu el Pou tornarà al nostre poble.” La Casa Gran va ser construïda per Pere de Vallterra i Blanes en 1676 i reconstruïda l'any 1833 pels seus descendents. width=

Quan la Casa Gran va ser construïda estava situada entre el carrer Major, on es trobava la façana principal, i el carrer Mare de Déu del Socors. Hui dia, a més del Pou, una altra de les relíquies que encara es mantenen en peus és l'escut de pedra que es trobava en la llinda de la porta principal. Ara mateix està situat al mur que separa la plaça de la Diputació de Castelló amb el carrer Major.

L'alcaldessa de Càlig, Ernestina Borràs, ha recordat que: “El retorn d'aquest patrimoni ens ajudarà a contar la història del nostre poble i s'englobarà dins de l'entorn de la Torre on continuem treballant per a acabar d'escometre les obres necessàries perquè el pont siga una realitat.”