sábado, 16 de enero, 2021  |  
Càlig acollirà del 16 al 18 d’octubre el II Festival de contes del Maestrat Conta’M Càlig acollirà del 16 al 18 d’octubre el II Festival de contes del Maestrat Conta’M

- 16 septiembre, 2020 -

El festival complirà totes les mesures de seguretat i higiene Càlig acollirà del 16 al 18 d’octubre el II Festival de contes del Maestrat Conta’M

El festival complirà totes les mesures de seguretat i higiene

Juan José Benito/Castelló Informació

Càlig el II Festival de contes al Maestrat Conta’M els dies 16, 17 i 18 d’octubre.

El saló de sessions del consistori ha acollit la presentació d’aquest festival per part de Josep Meseguer, vicepresident de la Fundació Maestrat Viu, i Tània Muñoz, coordinadora del Festival, acompanyats per l’alcaldessa, Ernestina Borràs.

Durant l’acte Meseguer explicava que a part de fomentar la cultura aquest festival també busca generar “un impacte econòmic en la localitat i el seu entorn, a més de tenir un interès patrimonial perquè és una aposta per una activitat cultural de qualitat del nostre territori”.

Per la seva part Muñoz apuntava que esta activitat cultural “potser no és molt coneguda, però sí molt valorada per les famílies que acudeixen a espectacles com els conta-contes”.

CALIG FESTIVAL FESTIVAL COMTAM 1

 

Tanmateix afegia que “per a nosaltres, era molt important implicar a la població, treballar en i des del territori, donarem a conèixer quines històries es conten a Càlig, i a la població, quines històries es conten a altres llocs”.
Un festival on s’han adaptat i reorganitzat les activitats que oferirà, amb condicions de seguretat sanitària per a tots. Així, l’alcaldessa explicava que el festival comptarà amb totes les mesures establertes per garantir la seguretat dels assistents, ja que “per a l’Ajuntament és important recolzar la cultura i nosaltres hem donat el nostre suport a este projecte”.

Muñoz explicava que el festival tindrà en compte els espais on es realitzaran les activitats culturals “i Càlig té places molt acollidores, i també intentarem fer algun espectacle itinerant. Ens aproparem a diferents públics, a través de diferents espectacles”.

Conta’M 2020 s’iniciarà divendres 16 d’octubre amb una activitat de formació, una jornada pedagògica per a docents que tindrà també inscripció oberta per a qualsevol que vulga acudir. Muñoz destacava la presència de la professora de la Universitat Rovira i Virgili, Carme Oriol, que oferirà una conferència el mateix divendres, i la il•lustradora Laia Domènech, qui ha realitzat el cartell de l’edició d’enguany.

Al mateix temps, presentava la Marató de Contes, que oferirà la possibilitat a tot aquell que ho desitge de pujar a l’escenari a contar un conte, i la visita guiada que tindrà lloc diumenge, 18 d’octubre, de la mà del regidor de Cultura Óscar Anglés.

Muñoz destacava també el paper que tindran els membres de les entitats culturals i socials que participaran de l’organització del Festival.

Google+
Whatsapp Telegram