Noticias Castellón
sábado, 13 de abril de 2024 | Última actualización: 00:21

Burriana coneixerà al gener la ubicació de la nova depuradora per a desenvolupar la costa sud

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 55 segundos

Noticias Relacionadas

L'alcalde incideix en què reutilitzarà el 100% de l'aigua, que fins ara s'abocava a la mar

L'alcalde de Burriana, Jorge Monferrer, ha avançat aquest matí que la localitat coneixerà al gener la ubicació definitiva de la nova depuradora anunciada per la consellera d' Infraestructures, Salomé Pradas. “Pràcticament estem a l'espera de l'aprovació per part de la EPSAR de la ubicació que permetrà desenvolupar i compensar la costa sud de Burriana, que permanentment ha estat abandonada en eixe aspecte perquè la ubicació d'una depuradora condiciona el desenvolupament d'una zona”, en paraules del primer edil.

El munícep ha aprofitat el desdejuni de Nadal amb els mitjans de comunicació per a incidir en què eixe trasllat, a més, suposarà “la reutilització del 100% de l'aigua, que s'abocava a la mar i que amb aquesta nova depuradora podrem compensar ecològicament perquè servisca per a regar”.

En la mateixa línia ha reiterat la “consciència ecològica d'aquest govern” també en la imminent licitació de les obres per a substituir l'enllumenat públic de la ciutat. La intervenció permetrà estalviar un 40% del cost energètic i fins a un 50% del cost econòmic. “En el primer any o any i mig cal substituir a led totes les lluminàries”, ha indicat, un fet que revertirà l'emissió de CO₂ al medi ambient. Tots dos projectes formen part de la partida econòmica de 2024 destinada a noves infraestructures. La ciutat aprovarà previsiblement els seus pressupostos dijous que ve amb un capítol d'inversions multiplicat per cinc, en una aposta “molt clara per fer projectes per a transformar Burriana”.

Dins d'aquests, ha enumerat la ja licitada modificació del Pla General per a poder urbanitzar l'Arenal “després de 50 anys perquè servisca de veritat al ciutadà i que aquest puga gaudir dels 240.000 metres quadrats” i els 1,2 milions per a col·lectors que posen fi a les inundacions a Burriana, tant en la zona del Barranquet com, a futur, el de la zona de l’Escorredor.

Entre els desitjos de Monferrer per al nou any figuren aplicar un pla de xoc de neteja dues vegades a l'any (després de Falles i de les festes de la Misericòrdia), el desbloqueig d'IES Jaume I o que l'Estat cedisca el terreny per a la construcció del centre de salut del Port.