Noticias Castellón
lunes, 20 de mayo de 2024 | Última actualización: 20:24

Burriana comença amb els preparatius de les Falles 2025

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 52 segundos

Noticias Relacionadas

Com a novetat, en aquest nou exercici, l'elecció de les Reines es realitzarà al mes de setembre

La Junta Local Fallera ha celebrat la primera sessió plenària del nou exercici faller 2025, juntament amb els nous membres directius de les comissions falleres; presidida per l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, i la regidora de Falles i presidenta de la JFL, Paloma Boix.

En ella s'ha presentat, per primera vegada, la programació fins al mes de març de 2025 de manera provisional, perquè els representants de cada Falla comuniquen els actes i activitats falleres a les seues comissions i quede aprovada de manera definitiva en la pròxima sessió.

La programació del nou exercici faller inclou alguns canvis en el calendari, mantenint cadascun dels tradicionals actes que conformen la festa, com de l'elecció de les Reines que es realitzarà el mes de setembre, en lloc d'el mes de juliol com s'ha realitzat fins al moment, amb l'objectiu que les Reines Falleres sortints i les noves representants entrants coincidisquen el menor temps possible, o els actes del Comiat i la Proclamació, que per primera vegada es realitzaran en caps de setmana diferents. Com a conseqüència, els actes protocol·laris de les Reines Falleres de Burriana, es realitzaran una setmana més tard de l'habitual.

Durant la reunió celebrada en el Saló de Plens de l'ajuntament, s'ha realitzat un balanç de les Falles 2024, que van resultar de rècord, tant en assistència de ciutadans procedents de municipis de voltant, com de beneficis per al conjunt de comerços de l'hostaleria a la ciutat. I que segons la Policia Local va revelar, van comptar amb un menor nombre de queixes veïnals en els avisos relacionats amb casals i carpes.

L'alcalde, Jorge Monferrer, ha volgut agrair “a les 18 comissions falleres el treball realitzat durant este passat exercici per a aconseguir unes festes josefines de rècord en assistència i repercussió en l'economia local”. Per la seua part, Boix ha declarat que “des de l'Ajuntament de Burriana continuem treballant per a engrandir a les Falles, per a donar a cada acte la importància que es mereix i donar el protagonisme corresponent a les nostres festes, que recentment s'han aconseguit declarar d'Interés Turístic Autonòmic”.