Noticias Castellón
domingo, 19 de mayo de 2024 | Última actualización: 20:24

Burriana aprova un augment en la concessió de subvencions destinades a la promoció de les festes en barris per a l'exercici 2024

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 53 segundos

Noticias Relacionadas

La regidoria de Festes ha incrementat l'import respecte a l'any anterior i sumaran un total de 15.000 euros per a impulsar la celebració d'actes i activitats tradicionals

L'Ajuntament de Burriana ha aprovat les bases reguladores de la concessió de subvencions destinades a la promoció de les festes en barris durant l'exercici 2024. La regidoria de Festes, liderada per l'edil Paloma Boix, ha augmentat la partida respecte a l'any anterior i aquest exercici sumarà una inversió total de 15.000 euros per a impulsar la celebració d'actes i activitats tradicionals en les diferents zones de la ciutat. Unes ajudes molt necessàries per a garantir la celebració activitats culturals i ludicofestivas que contribuïsquen a enriquir la convivència i a la conservació i recuperació de les tradicions populars de la capital de la Plana Baixa.

Les subvencions van dirigides a les associacions inscrites en el Registre municipal d'Associacions que tradicionalment realitzen o hagen realitzat festes en els barris de Burriana durant el 2024. I, aquestes, hauran d'estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries amb l'Agència Tributària, amb la Seguretat Social, així com amb el consistori. Les festes que es pretén potenciar són les següents: Festes en el barri La Bosca, Festes de Santa Bàrbara, Festes del Carmen, Festes del Grau i Festes del Axiamo.

Concretament, les festes que l'Ajuntament pretén potenciar són les que se celebren en el barri la Bosca, en Santa Bàrbara, les del Carmen en el Port, les del Grau i les del Eccehomo, per a les seues activitats culturals i/o ludicofestivas realitzades, i quedaran excloses, per tant, les activitats o projectes culturals vinculats a festes de la Misericòrdia i les de Falles.

L'import màxim de la subvenció municipal per activitat o projecte i per entitat serà de fins a un màxim de 2.500 euros (IVA inclòs), sent “significativament superior que l'any anterior”, ha valorat la regidor de Festes, Paloma Boix.

“Aquest equip de Govern ha apostat per augmentar l'import total de les subvencions destinades a la promoció de les festes en barris, així com la quantitat màxima per activitat o projecte per a garantir i impulsar la celebració d'actes i activitats tradicionals en les diferents zones de la ciutat”, ha explicat Boix.