miércoles, 25 de mayo, 2022  |  
La Policia Local de Borriana farà un seguiment de l’abandó de voluminosos en la via pública i en els contenidors La Policia Local de Borriana farà un seguiment de l’abandó de voluminosos en la via pública i en els contenidors

- 17 septiembre, 2019 -

Deixar o tirar trastos està considerat pel consistori com una falta greu que comporta una multa de 600 a 30.000 euros La Policia Local de Borriana farà un seguiment de l’abandó de voluminosos en la via pública i en els contenidors

Deixar o tirar trastos està considerat pel consistori com una falta greu que comporta una multa de 600 a 30.000 euros

Castellón Información

L’equip de govern de Borriana ha donat ordre a la Policia Local que realitzen indagacions quan es troben abandonats voluminosos en la via pública i en els contenidors, d’aquesta manera, no es retiraran immediatament, sinó que es precintaran amb un avís mentre es realitzen les investigacions oportunes per a descobrir la persona o persones que han realitzat la infracció, segons ha manifestat el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi.

“Aquesta mesura va destinada a corregir conductes incíviques en la ciutadania, que han crescut en els últims mesos”, ha reprès. Abandonar, tirar o depositar estris, restes d’obres i mobles al carrer, és “una conducta incívica” ha insistit Aparisi, i està considerada pel consistori com una falta greu que comporta una multa de 600 a 30.000 euros, ha advertit.

El regidor ha apel·lat, una vegada més, a la responsabilitat ciutadana, però també ha optat per mesures dissuasives, per la qual cosa la Policia Local ha començat a realitzar indagacions i a sancionar les persones infractores, perquè l’incompliment de l’ordenança de convivència ciutadana es penalitza amb sancions econòmiques.

Borriana, como no se deben depositar los residuos

Sobre aquest tema, el responsable municipal de Serveis Públics ha alertat de “l’alarmant” augment a la ciutat de deixalles voluminoses abandonades al carrer i ha incidit en la “importància” que la ciutadania es consciencie de la “transcendència del reciclatge en tots els seus vessants”.

Demana respecte de la ciutadania

Aparisi ha atribuït la causa de l’augment a “la deixadesa o la comoditat” perquè l’ajuntament facilita els mitjans amb la recollida gratuïta cada dimarts i dijous, avisant prèviament per telèfon, i ha apel·lat a la “responsabilitat i al respecte de la ciutadania per a actuar en conseqüència”.

A més ha indicat que la retirada d’aquests objectes de gran volum “encareix el sistema de recollida municipal i el complica”. Concretament, el cost per a les arques municipals de la recollida dels voluminosos sense avisar de l’any passat es va elevar a 105.400 euros dels 170.000 euros del cost global, “una despesa elevada que deixa de destinar-se a altres menesters de via pública”, ha lamentat.

El regidor de Via Pública ha posat l’accent en el fet que “els mobles, electrodomèstics i estris que sobren en una casa també sobren al carrer” i ha indicat que s’han de portar a l’Ecoparc municipal, o respectar els dies i horaris marcats per a depositar aqueixos objectes”.

L’any passat, 2018, el servei de recollida d’objectes voluminosos que realitza FOBESA va recol·lectar al voltant de 380.000 quilograms de residus voluminosos, va realitzar 3.509 recollides, de les quals 2.161, el 62 per cent, van ser residus deixats en la via pública sense avisar prèviament i normalment al costat dels contenidors.

Això precisament, ha remarcat Aparisi, “és el que volem evitar” i ha fet una crida a la ciutadania perquè utilitze aquest servei per a “evitar la proliferació de residus abandonats en la via pública, que perjudiquen el conjunt de la ciutadania i donen una imatge de Borriana que no es mereix el conjunt de la població”.

Finalment ha recordat que les persones interessades a desfer-se de voluminosos, han de trucar als telèfons 964518712 de via publica o al 964536761 de Fobesa per a indicar l’adreça i el nombre d’estris a retirar, que hauran de depositar a la seua porta en l’horari i dates acordades, o s’han de portar a l’Ecoparc municipal.

Whatsapp Telegram