Noticias Castellón
martes, 29 de noviembre del 2022 | Última actualización: 22:14

L'OTEA visitarà el municipi de Borriana per a assessorar la ciutadania sobre energia sostenible

Tiempo de Lectura: 47 segundos

Noticias Relacionadas

El 4 d'abril amb una xarrada en la sala de plens de l'ajuntament borrianenc i una carpa informativa en la plaça Major, atesa per personal tècnic

Castellón Información

L'Oficina de Transició Energètica i Acompanyament de la Generalitat Valenciana (OTEA), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Borriana, visitarà la ciutat dilluns que ve, 4 d'abril, per a acostar la cultura energètica als veïns i les veïnes del municipi a través de la seua oficina itinerant i d'una xarrada-taller, segons ha anunciat el regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis.

L'oficina de la Generalitat Valenciana, que es va posar en marxa al mes de desembre passat per tot el territori de la Comunitat Valenciana, ofereix un servei públic tant a entitats locals com associacions, amb caràcter permanent, telemàtic i itinerant, i assessora la ciutadania en l’estalvi energètic i promou l'eficiència i l'autoconsum a través d’energies renovables. width=

Arnandis ha destacat que a Borriana “sabem que la transició energètica és un procés en el qual hem de participar tots i totes, per la qual cosa la presència de l'OTEA reforça el treball municipal d'assessorament i acompanyament en la transició energètica i la reducció del consum en les llars dels borrianencs i les borrianenques”.

Des del govern municipal, ha manifestat, “apostem per contribuir a l'estalvi energètic de les persones i de les famílies de Borriana, i poder aconseguir un nou model sostenible, accessible i just per a la societat i el medi ambient, tot plantejant alternatives a l'actual sistema energètic”.

El responsable de Sostenibilitat Mediambiental ha vinculat aquesta iniciativa al Pla Rector municipal de compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030, amb què el govern municipal està alineant els projectes i programes de les diferents àrees del consistori per a la consecució de l'estratègia de l'Agenda Borriana ODS 2030.

OTEA

L'equip tècnic de l'OTEA estarà a Borriana el dilluns 4 d'abril en una jornada informativa. De 10.30h a 14h, l’oficina itinerant se situarà a l'entrada de l'Ajuntament a la plaça Major, atesa per personal tècnic per a donar resposta als dubtes i consultes dels veïns i veïnes de Borriana. A més, a les 12h oferirà una xarrada oberta al públic a la sala de plens de l'Ajuntament.

L'activitat compta amb la col·laboració de la Regidoria de Sostenibilitat Mediambiental de l'Ajuntament de Borriana. Sobre aquest tema, Bruno Arnandis ha indicat que es tracta “d’una oportunitat perquè la ciutadania conega models energètics sostenibles que propicien un estalvi en el consum i en l'energia i ens fan avançar en la lluita contra el canvi climàtic".

A través d'aquesta oficina itinerant de la Generalitat Valenciana, la ciutadania borrianenca podrà conèixer de primera mà les energies renovables i es fomentarà el seu ús, amb l'assessorament tècnic necessari per a incorporar les energies renovables a casa, sol·licitar subvencions o promoure la creació de Comunitats Energètiques Locals (CEL), entre d’altres.