Noticias Castellón
viernes, 23 de febrero de 2024 | Última actualización: 18:04

Borriana dedica l'últim dia de novembre a la resolució del contracte de concessió de l'obra de l'IES Jaume I

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 19 segundos

Noticias Relacionadas

L'Ajuntament de Burriana aprovarà en la sessió plenària del 30 de novembre la resolució definitiva del contracte amb l'empresa Acciona Construcció SA de l'IES Jaume I.

La construcció del nou centre d'ensenyament porta més de 18 mesos paralitzada, i l'equip de Govern ha mantingut diverses reunions amb Conselleria i l'empresa concessionària per a desbloquejar la situació de paràlisi en la qual es trobava, sense renunciar a cap de les exigències que els tècnics municipals sostenien, però buscant donar una solució sense arriscar al Consistori a acudir als processos contenciós-administratiu que l'empresa concessionària havia imposat contra la resolució de l'ajuntament de denegar la modificació pressupostària. Cal recordar, que Acciona Construcción S.A. demanava un augment superior al 20 per cent, i que els tècnics de l'Ajuntament han defensat que no es justificava per l'augment de costos dels materials ni tampoc energètics. A partir de la resolució del contracte, els següents passos que donarà el Consistori serà aprovar un nou projecte, que eixirà a licitació i existeix una previsió que puguen reprendre's les obres en 2024.
“Volem agrair el consens i suport de tots els grups polítics respecte a un tema tan important per a Burriana com és l'IES Jaume I. Este equip de Govern ha centrat molts esforços a desbloquejar la situació de paràlisi en la qual es trobava el nou centre educatiu, a accelerar la construcció de les noves instal•lacions i a reduir al màxim el temps que centenars d'alumnes seguiran en aules prefabricades”, ha valorat el regidor d’Educació, Alejandro Clausell.