miércoles, 25 de mayo, 2022  |  
Borriana inicia un programa de prevenció i detecció de violència de gènere en relacions adolescents Borriana inicia un programa de prevenció i detecció de violència de gènere en relacions adolescents

- 11 mayo, 2021 -

Està impartit per l'Associació de Voluntaris d'Acolliment Familiar i vol promoure entre menors de 14 i 17 anys relacions de parella basades en... Borriana inicia un programa de prevenció i detecció de violència de gènere en relacions adolescents

Està impartit per l’Associació de Voluntaris d’Acolliment Familiar (AVAF) i vol promoure entre els menors de 14 i 17 anys relacions de parella basades en l’amor i el respecte

Castellón Información

Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Borriana han iniciat avui un programa de prevenció, sensibilització i detecció precoç de la violència de gènere en les relacions de festeig adolescent, dirigit a joves entre 14 i 17 anys, impartit per l’Associació de Voluntaris d’Acolliment Familiar (AVAF).

La regidora de Serveis Socials, Esther Meneu, acompanyada de les regidores de Joventut, Lluïsa Monferrer, i d’Igualtat, Maria Romero, han assistit a la jornada de presentació del programa, en què participen 15 adolescents seleccionats prèviament amb els quals s’està intervenint des de l’equip de família dels Serveis Socials municipals, a través d’atenció primària o d’atenció l’especialitzada.

El programa té com a objectiu principal dotar els i les adolescents de models de transmissió i formació adequats, amb la finalitat que interioritzen models de relacions de parella basats en l’amor i el respecte.

Concretament, es pretén educar en la igualtat de gènere i potenciar en els adolescents recursos personals i socials que fomenten relacions interpersonals igualitàries. Per a la qual cosa, en el programa es reflexiona sobre els estereotips de gènere i les actituds sexistes que s’hi associen, i a més es potencia la reflexió crítica sobre els mites de l’amor romàntic, alhora que es donen a conèixer models sans de relacions de parella i es procura minimitzar riscos associats a la sexualitat.

També es tracta de conscienciar i sensibilitzar els adolescents sobre totes les formes de violència de gènere, reflexionar sobre les conseqüències en les víctimes i analitzar el paper que ells mateixos tindrien com a observadors d’aquest fenomen.

El programa, estructurat en 5 blocs principals en funció de la temàtica principal a tractar en cadascun d’ells, es desenvoluparà cada dilluns de maig en horari de 17h a 19.30h en el centre Antonio Pastor, a través de tallers de formació teòrica i pràctica.

Whatsapp Telegram