Noticias Castellón
viernes, 09 de diciembre del 2022 | Última actualización: 08:01

Borriana oferirà el taller formatiu sobre prevenció d'agressions sexistes de l'Associació Dessex

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 1 segundos

Noticias Relacionadas

La sessió, amb motiu de la Festes de la Misericòrdia 2022, es realitzarà dimarts 30 d’agost a les 18:30 hores en el saló de plens de l’Ajuntament

Dimarts que ve 30 de setembre a les 18:30h, en el saló de plens del consistori tindrà lloc un taller obert a la ciutadania però pensat especialment per a les persones designades per les penyes locals que han volgut unir-se a la campanya de prevenció d'agressions sexistes amb motiu de la Festes de la Misericòrdia 2022 que ha llançat la Unitat d'Igualtat amb la col·laboració del Consell Local de la Joventut, Creu Roja, la Policia Local i les regidories de Festes i Joventut.

El taller, que tindrà una duració d'hora i mitja, serà d'assistència lliure i gratuïta i serà participatiu. L'objectiu del taller, segons explicava la regidor de l'àrea Maria Romero “és oferir un espai de trobada amb professionals experts en sexualitat en el qual poder abordar qüestions clau com el consentiment i els drets de totes les persones a viure les festes com a espais de trobada que siguen positius per a tots i totes”. Qüestions com la ubicació dels punts violeta, quin paper actiu podem prendre la ciutadania, i especialment les penyes, perquè les festes siguen viscudes des del respecte a totes les persones, com actuar en cas de viure o presenciar una agressió sexista o homòfoba seràn centrals en la trobada que dirigirà l'Associació Dessex.

La ‘Associació pels Drets, l'Educació i la Salut Sexual i Reproductiva del País Valencià’, Dessex, té com a objectiu la promoció dels Drets Sexuals i Reproductius (DSR) a la Comunitat Valenciana posant l'accent principalment en un enfocament de gènere i de drets que aporte una mirada innovadora, crítica i reflexiva de la sexualitat i la reproducció i ja ha col·laborat en alguna ocasió amb l'Ajuntament per a formar principalment a joves en sexualitat des d'una perspectiva àmplia de drets.

A més la trobada servirà perquè des de la Unitat d'Igualtat puguen entregar a les penyes tota la imatge gràfica així com el marxandatge de la campanya #FestesResponsables, #FestesLliuresdeViolència que ha sigut dissenyada i cedida a l'Ajuntament per Lucia González, jove dissenyadora local. Segons explicava Romero “en l'acord de col·laboració amb el Consell de la Joventut vam veure que la col·laboració havia d'estendre's al fet que fora una jove de Borriana la que s'encarregara de dissenyar la campanya com a manera de mostrar talent femení i juvenil de la localitat i sens dubte, el treball realitzat per Lucia ha complit amb nota; a més és un dels compromisos que també adquirim en aprovar el Pla de Joventut”.

Cal recordar que fins al dia 29 està obert el període d'inscripció per a aquelles penyes que vulguen sumar-se a la campanya per unes festes responsables i lliures de violència i per a això poden demanar el formulari oportú a l'Ajuntament o bé accedir a través de l'enllaç destacat en la seu electrònica.

La campanya #FestesResponsables segons indicava Maria Romero és el desenvolupament de la mesura 18 de les recollides en el Pla d'Igualtat Municipal aprovat l'any passat així com la proposta de resolució aprovada al març sobre la igualtat entre dones i homes, que comprometia a l'Ajuntament a fer campanyes específiques en festes i especialment amb la població juvenil, promovent entorns d'oci sans i en igualtat i relacions afectiu-sexuals saludables. A més, va en línia amb les accions proposades pel Pla Local de Joventut que es va aprovar el mes d'agost passat.