Noticias Castellón
martes, 30 de mayo del 2023 | Última actualización: 23:52

Borriana ja és oficialment municipi turístic singular de la Comunitat Valenciana

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 28 segundos

Noticias Relacionadas

Tan sols una quinzena de municipis de les comarques de Castelló com ara Montanejos, Morella, Orpesa, Peníscola, Benicàssim i Alcalà de Xivert han rebut aquest reconeixement

El govern local de Borriana ha aconseguit el distintiu que acredita el destí amb la condició de municipi turístic de la Comunitat Valenciana en la categoria de singularitat en el cas de la capital de la Plana Baixa, una de les tres que estableix aquest reconeixement, segons ha anunciat avui l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

La Presidència de la Generalitat ha enviat a l’Ajuntament la resolució per la qual atorga el reconeixement de la condició de municipi turístic de singularitat de la Comunitat Valenciana a Borriana, després de l’estudi de la documentació i de conformitat amb el que disposa l’article 19 del Decret 5/2020, de 10 de gener, del Consell, de regulació de l’estatut del municipi turístic.

Es tracta, ha manifestat Safont, d’una “molt bona notícia” i suposa “un reconeixement a l’esforç del sector turístic d’aquesta ciutat, però també un reconeixement a la política seguida per la Regidoria de Turisme, en la qual hem entès des del primer moment que el turisme és un recurs beneficiós, que ens projecta com a ciutat, i que la nostra visió estratègica de la ciutat intel·ligent, integradora, accessible i sostenible és també un reclam per als visitants i un exemple de singularitat que la Generalitat ens reconeix”.

A més, ha destacat l’alcaldessa, “ens permetrà accedir a noves línies de finançament específiques, perquè facilitarà que Borriana es beneficie del Fons de Cooperació per a Municipis Turístics per a compensar l’esforç financer motivat per l’activitat turística, tant en la prestació de serveis com en la inversió en infraestructures, que seran modulades en funció de la categoria de municipi turístic”.

Per part seua, la regidora de Turisme, Sara Molina, ha mostrat la seua satisfacció i ha agraït el treball i el compromís tant del personal municipal de l’àrea com de les persones del sector a nivell local per a “aconseguir aquesta distinció, d’acord amb el nou estatut de municipi turístic i amb la Llei de turisme, oci i hospitalitat, premiant una sèrie de qüestions més enllà de les dades estrictament quantitatives”.

Per a obtindre aquesta distinció, ha afirmat Molina, cal tindre una “estratègia turística acreditada que compte amb programes de qualitat turística, dinàmiques de compromís amb la sostenibilitat i amb l’hospitalitat, a més d’una oferta turística competitiva i adaptada com una destinació turística de qualitat, plural, igualitària, inclusiva, sostenible i hospitalària”.

Així mateix, ha destacat tant l’estratègia turística de Borriana com el Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (PSTD) elaborat per l’executiu municipal amb vista a transformar i convertir el destí en “un referent del turisme nàutic al sud de la província de Castelló. També ha assenyalat l’aprovació i posada en marxa de la Mesa de Turisme com a òrgan per a facilitar la participació efectiva de la ciutadania i dels agents socials i econòmics en l’acció pública en matèria de turisme, unes accions que per a Molina “han sigut decisives per a l’obtenció del distintiu”.

De la mateixa manera, ha remarcat altres valors que han permès que Borriana aconseguisca aquesta distinció, com ara “un carisma i una personalitat extraordinaris, la seua gastronomia i un model de ciutat del segle XXI”, i també ha apuntat “la singularitat de Borriana, els serveis que ofereix, el nombre de visitants que rep cada any i la gestió dels recursos turístics que hem posat en pràctica i que han possibilitat aquest reconeixement”.

Sara Molina ha posat en valor que des del govern local “continuem treballant per aconseguir els màxims reconeixements de qualitat. Turística” i ha ressaltat que tan sols una quinzena de municipis de les comarques de Castelló com ara Montanejos, Morella, Orpesa, Peníscola, Benicàssim i Alcalà de Xivert han rebut el reconeixement de Turisme Comunitat Valenciana.