miércoles, 8 de diciembre, 2021  |  
Borriana inaugura l’exposició ‘Del verd al porpra’ el 2 d’octubre a La Mercé Borriana inaugura l’exposició ‘Del verd al porpra’ el 2 d’octubre a La Mercé

- 30 septiembre, 2020 -

El certamen, comissionat per Manuel Monsonís, reuneix nou artistes locals de tres generacions, i acabarà el 25 del mateix mes Borriana inaugura l’exposició ‘Del verd al porpra’ el 2 d’octubre a La Mercé

El certamen, comissionat per Manuel Monsonís, reuneix nou artistes locals de tres generacions, i acabarà el 25 del mateix mes

Castellón Información

L’Ajuntament de Borriana ha programat per a divendres que ve, dia 2 d’octubre, a les 19.30h, la inauguració de l’exposició col·lectiva ‘Del verd al porpra’ a la sala d’exposicions del Centre Municipal de Cultura la Mercè.

En la mostra, el comissari, Manuel Monsonís, ha arreplegat en un únic projecte artístic col·lectiu artistes joves amb una trajectòria consolidada i altres artistes joves emergents, tots reunits a la calor dels quals ja són considerats mestres burrianeneses, fent patent totes les tendències, les inquietuds i els corrents artístics que actualment coincideixen a Borriana. En paraules de Monsonís “el multiforme panorama artístic local”.

Dins d’aquesta convivència, en la mostra ‘Del verd al porpra’ s’enllacen tres grups molt definits d’artistes locals que també defineixen i definiran la història de l’art local des de la segona meitat del segle XX fins a l’actualitat.

Així, en el grup dels els mestres, format per veterans, es troben Traver Calzada, Amat Bellés i Elvira Gual, tres artistes de reconeguda presència en el món de l’art. Mentre que en el grup dels joves consolidats s’aglutinen Juan Poré, Pepe Ferrer i Lidia Oliver, que tenen ja un ample recorregut i continuen creant i obrint nous espais.

Finalment, el grup d’artistes joves i emergents està format per Angie Vera, Amparo Saera i Paula García, que estan cridades a ser les renovadores del panorama artístic borrianenc.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha destacat que l’exposició constitueix en resum “un ventall de tendències, una convivència artística, un mostrari obert a tots del que han sigut i seran les arts plàstiques a Borriana” i això, ha afegit, constitueix “un patrimoni comú que cal conèixer i salvaguardar”.

L’exposició ‘Del verd al porpra’ estarà oberta fins al 25 d’octubre i les visites estaran adaptades a la normativa sanitària vigent.

Whatsapp Telegram