Domingo, 20 de septiembre, 2020  |  
Borriana finalitza els treballs d’instal·lació del tancat de protecció de les zones infantils en el Parc Quarts de Calatrava Borriana finalitza els treballs d’instal·lació del tancat de protecció de les zones infantils en el Parc Quarts de Calatrava

- 11 julio, 2020 -

Les obres del nou bulevard del barri la Bosca encaren la recta final amb la capa de rodament Borriana finalitza els treballs d’instal·lació del tancat de protecció de les zones infantils en el Parc Quarts de Calatrava

Les obres del nou bulevard del barri la Bosca encaren la recta final amb la capa de rodament

Castellón Información

L’Ajuntament de Borriana ha finalitzat els treballs extraordinaris d’instal·lació del tancat de protecció de les zones infantils en el Parc Quarts de Calatrava i en el Parc Santa Berta. Actuacions que s’emmarquen en les tasques que desenvolupa durant aquest exercici l’empresa Cespa SA, adjudicatària del contracte de millora de manteniment i de condicionament de les diferents zones enjardinades i parcs de la ciutat.

Segons ha indicat el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, concretament, en aquesta ocasió, els treballs de millora realitzats han consistit en la col·locació d’una tanca nova perimetral de seguretat construïda en fusta de 1,10 metres d’altura al parc infantil de Quarts de Calatrava, i la substitució de la tanca per una de nova al parc de Santa Berta, en total, l’actuació realitzada al juny ha suposat la col·locació de 200 metres lineals de tanca.

Aparisi ha destacat que la nova tanca instal·lada en els dos parcs infantils compta amb la corresponent certificació de seguretat ja que compleix la normativa EN117. Les noves tanques, ha destacat, “delimiten i tanquen el terreny per a major seguretat dels xiquets i de les xiquetes que fan ús del mobiliari de joc disponible en aquests parc i per a una major tranquil·litat dels pares i de les mares”.

Amb aquestes actuacions, ha destacat el regidor de l’àrea, “continuem el pla de manteniment, condicionament i millora dels jardins i parcs de Borriana que es desenvolupa durant tot l’any”, i que té com a finalitat “optimitzar el servei, la seguretat i la imatge que s’ofereix en aquests espais”.

La iniciativa, ha assegurat, s’integra en “l’esforç sostingut que realitzem des de l’inici de la legislatura, per a reforçar tots els aspectes que influeixen en la neteja, el manteniment i la millora de l’espai públic i del paisatge urbà en general”.

Sobre aquest tema, Vicent Aparisi ha reiterat la importància de “respectar els espais públics per a aconseguir entre tots millorar la imatge de la ciutat”, perquè “és un assumpte de tots i mereix una resposta comuna”. Per això, ha apel·lat a “la responsabilitat, el respecte i la cura de l’entorn i les zones verdes” i ha insistit en el valor de “la participació activa dels veïns i les veïnes per mantindre net l’entorn”.

Les obres del nou bulevard del barri la Bosca a Borriana encaren la recta final

Les obres de regeneració dels carrers del barri la Bosca de Borriana estan arribant al final. Ja s’ha donat la segona capa d’asfalt, coneguda com a capa de rodament, per poder donar ús de la zona al veïnat com més prompte millor, a falta del mobiliari urbà i les senyals de trànsit.

La previsió, segons ha avançat l’alcaldessa de Borriana, María Josep Safont, en la visita que ha realitzat al costat del regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, i la regidora d’Hisenda, Cristina Rius, per a comprovar el desenvolupament de les obres, és que els treballs “estiguen finalitzats en tres setmanes”.

Safont

Amb aquesta actuació, que té com a objectiu afavorir la inclusió social i la regeneració urbana amb una inversió de prop de 700.000 euros, cofinançada en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020, l’Ajuntament ha creat un bulevard amb àmplies voreres, i ha renovat les xarxes d’aigua potable, clavegueram i telefonia, i substituït els fanals i el mobiliari urbà de la zona.

El regidor d’Obres Públiques, Vicent Aparisi, ha explicat que des de l’equip de govern «hem estat molt de temps buscant la solució per donar vida a aquest barri de la ciutat. Ara, creiem que és el moment de donar al veïnat el que es mereix. Un barri amb voreres més amples, més espai, zones per a bicicletes…, tindre, en definitiva, un barri més modern que deixe enrere les carències antigues i dinamitze la zona, que durant tant de temps ha estat oblidada”.

Per la seua part, l’alcaldessa de Borriana ha demanat disculpes per la molèsties que les obres han pogut causar als veïns i les veïnes, “sabem que les obres han pogut crear malestar entre els veí i vull demanar disculpes per això, doncs a causa de la situació que hem viscut amb la Covid-19, no hem pogut treballar a la velocitat que esperàvem”.

No obstant això, ha afegit, a partir d’ara, “podran gaudir d’una zona que cap a més de 50 anys que estava igual, sense canvis. Uns canvis que ara comencen en la carretera de Nules i travessen tot el barri”.

A més, segons ha explicat, per a donar solució a la problemàtica zona d’aparcament per la creació de les obres del bulevard, “s’habilitarà al costat del col·legi públic Roca i Alcaide, una zona àmplia per a estacionar els cotxes del veïnat”.

Amb això, ha indicat Maria Josep Safont, la ciutat s’acosta a “el nostre propòsit que perseguim des de 2015 de crear una ciutat sostenible, verda i solidària, on els vianants i les bicicletes tinguen prioritat enfront de l’ús dels cotxes”.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *