Noticias Castellón
jueves, 18 de agosto del 2022 | Última actualización: 23:01

L'IES Jaume I de Borriana dóna a conèixer Borriana a quaranta estudiants europeus

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 57 segundos

Noticias Relacionadas

Al voltant de 40 estudiants coneixen la ruta Modernista de la ciutat i realitzen una visita a l'ajuntament per a conèixer la història, les Falles o la gestió municipal

Castellón Información

L'IES Jaume I de Borriana acull durant aquesta setmana al voltant de 40 estudiants del programa Erasmus Plus. Hui els ha fet una xarrada l'alcaldessa, Maria Josep Safont, i l'hi han preguntat sobre la gestió municipal i a varis dels regidors i regidores que han volgut estar presents en la visita al consistori.

També la regidora d'Hisenda, Cristina Rius ha respost a diverses preguntes sobre la gestió econòmica municipal i la reducció de deute dels últims anys, la qual cosa és un clar exemple de l'interès mostrat per l'expedició europea estudiantil que aquests dies visita Borriana.

Els i les estudiants procedents de països com França, Polònia, Itàlia o Lituània participen del programa Erasmus Plus al que en el seu dia es va sumar l'adreça de l'IES Jaume I, l'adreça del qual també ha volgut estar present en una visita que s'ha iniciat ja durant el matí a alguns llocs emblemàtics de la ciutat.

Tal com explicava la mateixa alcaldessa i regidora d'Educació, Maria Josep Safont, "hem volgut que aquests i aquestes estudiants puguen conèixer al màxim nostra ciutat, la seua història i tradició, i per açò, a més de mostrar-los els diferents departaments municipals dels quals consta l'Ajuntament, també han pogut gaudir d'una ruta guiada a través del Modernisme en la nostra ciutat". Si a açò se li suma que durant el recorregut d'aquest mateix matí també han pogut gaudir de les primeres falles que han començat a eixir al carrer a Borriana, han acabat realitzant una exhaustiva sessió de coneixements sobre la capital de la Plana Baixa.

Els i les estudiants europees van arribar aquesta mateixa setmana a Borriana, on romandran fins al pròxim dia 16 de març, quan donen per conclosa les seues experiència i intercanvi amb els i les estudiants de l'IES Jaume I i on podran gaudir fins i tot del dia de la Plantà, un dels més importants de les Falles de Sant Josep i que, per tant, ja podran guardar en el record com una de les imatges que els permetrà guardar aquesta