Noticias Castellón
jueves, 07 de julio del 2022 | Última actualización: 21:39

Escolars de Quart d'ESO del col·legi Illes Columbretes han estat visitant la depuradora de Borriana

Tiempo de Lectura: 24 segundos

Noticias Relacionadas

En l'actualitat, allí es depura la totalitat de l'aigua residual abocada a la xarxa de clavegueram d'aquesta localitat de la Plana Baixa

Castellón Información

Alumnat de 4t d'ESO del col·legi Illes Columbretes de Borriana, juntament amb el professorat, han realitzat una visita guiada per les instal·lacions de la depuradora de Borriana, en la qual la funcionària Margarita Ucher i els operaris Estela, Elisa i Alejandro els han mostrat la infraestructura i els han explicat el funcionament. width=

En la visita han pogut conèixer que el sistema de sanejament de la població de Borriana es compon de l'EDAR de Borriana i d'una sèrie d'estacions de bombeig exteriors, tant d'aigües residuals com d'aigües pluvials.

L'EDAR de Borriana, construïda l'any 1982 i ampliada l'any 2000, rep tota l'aigua residual generada en la població i el litoral marítim del municipi i està dissenyada per a tractar un cabal mitjà de 20.000 m³/dia, per a 80.000 habitants equivalents.

En l'actualitat es depura el 100% de l'aigua residual abocada a la xarxa de clavegueram, i el cabal mitjà diari que es rep en la instal·lació és de 12.500 m³/dia.