Noticias Castellón
martes, 26 de septiembre del 2023 | Última actualización: 15:11

Borriana es prepara per a les festes de la Misericòrdia amb el muntatge dels cadafals

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 46 segundos

Noticias Relacionadas

Els actes taurins tornen als carrers del municipi amb 24 bous salvatges, superant-se el rècord de 21 establit l’any 2018

L’Ajuntament de Borriana està ultimant tots els detalls dels festejos patronals dedicats a la Verge de la Misericòrdia. Entre les actuacions que s’estan duent a terme, cal destacar el muntatge dels cadafals, on les penyes de Borriana han iniciat aquest dilluns a partir de les 18.00h els treballs per a tindre preparats els 89 cadafales disponibles d’enguany.

“Per primera vegada, es realitzarà en dues fases amb la finalitat de minimitzar el soroll i les molèsties als veïns durant la seua col·locació. Entre el dia 28 i 29 d’agost quedarà format el recinte principal que albergarà els diferents esdeveniments taurins”, ha explicat la regidora de Festes, Paloma Boix.

Les estructures hauran d’estar preparades abans del dimecres 30 d’agost quan tindrà lloc la inspecció de seguretat que ha de comprovar que tots els cadafales complisquen amb la legislació vigent i les normes de seguretat. No serà fins al dijous 31 d’agost a les 19.00h quan es procedirà al muntatge de les escales.

Enguany, igual que en anys anteriors, també s’instal·larà en la plaça Major un cadafal adaptat perquè les persones amb mobilitat reduïda i diversitat funcional psíquica puguen gaudir dels festejos taurins. Una iniciativa que porta funcionant des de l’any 2006, en suport i col·laboració amb l’Associació Col·lectiu de Discapacitats de Burriana (ACODIS) per a avançar en un municipi més inclusiu.

“Des del consistori de Borriana demanem civisme i respecte cap a aquest cadafal la gestió de temps del qual i torns es realitzarà a través de ACODIS”, ha explicat la regidora de Serveis Socials, Isabel Monfort.

Finalment, la regidor de Festes, Paloma Boix, ha destacat que “des de l’equip de Govern estem treballant per a tindre unes festes segures analitzant cada decisió al mil·límetre per a trobar un equilibri entre la diversió i el descans dels veïns. Volem agrair la col·laboració i l’esforç de totes les penyes i destacar que l’exhibició taurina comptarà amb 24 bous salvatges, superant-se el rècord de 21 establit l’any 2018”.