Noticias Castellón
domingo, 29 de enero del 2023 | Última actualización: 19:50

Borriana celebra la ira de Nadal a la plaça del Pla del l 8 a l'11 de desembre

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 44 segundos

Noticias Relacionadas

Com a novetat enguany, la Fira tindrà una activitat inclusiva impulsada per Espai Autisme, el divendres 9 de desembre de 17.30 a 19.30 hores

Enguany el comerç local de Borriana eixirà novament al carrer per a participar en la Fira de Nadal que se celebrarà del 8 a l'11 de desembre en la plaça del Pla, en què els comerços podran exhibir i vendre els seus productes i els visitants podran adquirir-los en un ambient prenadalenc.

Aquesta nova edició comptarà amb 34 casetes individuals homogènies de fusta, 3 carpes fixes i un provador, decoració i ambient nadalenc, inflables, globoflèxia, activitats inclusives, bústies, sorteig de regals i repartiment de les cartes als Reis d’Orient en valencià aportades per la Regidoria de Normalització Lingüística.

Així mateix, es comptarà amb dos espectacles de Luisa Piquer i balls de saló i demostracions de perruqueria, moda i articles, firma de llibres, una fideuà de coent i una activitat inclusiva d'Espai Autisme, entre d’altres.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont; la regidora de Comerç, Sara Molina, i la presidenta de la Federació de Comerç, Susana Ibáñez, han supervisat aquest matí la instal·lació de la fira que esperen que siga “un nou èxit”.

Enguany, novament, comptarà amb la participació d'un total de 34 comerços en casetes individuals de fusta, homogènies i amb protecció lateral, llogades i cedides gratuïtament per l'Ajuntament per a cadascun dels comerços que l'han sol·licitat, “amb la finalitat de proporcionar major benestar al comerç local”.

Els veïns i veïnes de la ciutat, i d'altres municipis, podran aprofitar la Fira de Nadal de Borriana i avançar les compres nadalenques, amb un ampli assortiment de productes presents en aquesta edició. La Fira començarà el dijous dia 8 de desembre, festivitat de la Immaculada, a les 18 hores amb la presència de les Reines Falleres de Borriana, Silvia Navarro i Maria Olivas, i coincidirà amb el primer dia d'encesa de les llums nadalenques en el municipi, i finalitzarà el diumenge 11 de desembre.

El divendres 9 i dissabte 10, la Fira estarà oberta des de les 11 hores fins a les 21 hores i l'últim dia, diumenge 11 de desembre l'horari serà d’11h a 20h, prèviament es realitzarà el sorteig presencial de Nadal i el tancament definitiu serà a les 20 hores.

Sara Molina ha destacat que enguany es realitzaran actuacions i activitats d'animació i, a més, comptarà amb ambientació, decoració, música i il·luminació nadalenca.

Com a novetat enguany, la Fira tindrà una activitat inclusiva impulsada per Espai Autisme, el divendres 9 de desembre de 17.30 a 19.30 hores, amb el nom de TEA-conpanye a la Fira. L'eixida es realitza des de Tòtem a les 17.30 hores, al carrer d'Europa 6, i es repartiran globus a tots els xiquets i xiquetes que vulguen participar. Una camí en la Fira i fins a les 19.30 hores s'evitaran els estímuls de llum i soroll que puguen ocasionar molèsties a persones amb trastorns de l'espectre autista o alteracions sensorials.

A més, els xiquets i xiquetes durant els dies de celebració de la Fira de Nadal podran depositar les cartes als Reis d’Orient en les tres bústies reials realitzades pels artistes fallers del municipi per al Nadal passat, que representen la figura de Melcior, Gaspar i Baltasar. A més s'ha afegit una nova bústia amb la figura del Pare Noel.
Per a Sara Molina és fonamental “conjugar esforços per a donar suport als xicotets i mitjans comerços” i, per això, ha animat la ciutadania a acudir a la Fira de Nadal, “una oportunitat fantàstica per a aprofitar i realitzar les compres, perquè segur que el que busquen ho trobaran i serà beneficiós per a tots”.

Per part seua, la presidenta de la Federació de Comerç, a més d'agrair a tots els “expositors la seua col·laboració”, ha mostrat satisfacció “pel treball fet des de la Federació de Comerç al costat de l'Ajuntament de Borriana que ens fa sentir molt orgullosos que cap comerç que hi haja volgut participar s'haja quedat fora”.

Sorteig de premis

En el sorteig que se celebrarà el diumenge dia 11, últim dia de la Fira de Nadal, abans de la cloenda, es repartiran premis consistents en un viatge, una tauleta digital i un mòbil entre les persones que realitzen les compres en la Fira i depositen el bitllet facilitat pels comerços en les urnes corresponents situades en la mateixa Fira.