viernes, 21 de enero, 2022  |  
Una nova manera de conéixer Borriana: tres autoguies recorren la ciutat Una nova manera de conéixer Borriana: tres autoguies recorren la ciutat

- 19 noviembre, 2021 -

El codi QR permetrà accedir a la pàgina web on es tindrà l'àudio i un text per aquelles persones amb problemes auditius Una nova manera de conéixer Borriana: tres autoguies recorren la ciutat

El codi QR permetrà accedir a la pàgina web on es tindrà l’àudio i un text per aquelles persones amb problemes auditius

A.K.Herrando/Castellón Información

L’Ajuntament de Borriana ha tret tres autoguies per conéixer la ciutat des de les perspectives medieval, històrica i modernista. Aquestes rutes naixen de la necessitat de crear unes guies, ja que les últimes visites guiades es quedaven sense plaça en poc temps, per la qual cosa, d’aquesta manera, els turistes o veïns que vulguen podran accedir a aquest contingut sempre que vulguen, segons assegura la regidora de Turisme, Sara Molina. A més, des de l’Oficina de Turisme s’obsequiarà amb uns auriculars per recórrer els carrers amb les guies disponibles en castellà, valencià i angles.

Els organitzadors del projecte que, a més són de Borriana, han explicat que amb l’ús del codi QR en diferents punts de Borriana es podrà accedir a la pàgina web que tindrà l’audioguia i un text per aquells problemes amb dificultats auditives. La ruta medieval, amb una duració de 58 minuts, recorrerà diferents punts d’interés de l’època, la ruta històrica, amb una duració d’una hora i quinze minuts, contarà la història de la Guerra Civil per Borriana en llocs com el refugi aeri, la plaça Major o el Convent de les Monges Dominiques. I, per últim, la ruta modernista, amb una duració d’una hora i trenta-cinc minuts, es visitaran llocs com El Barranquet, Camí Onda o el Mercat Municipal.

L’alcaldessa de la localitat, María José Safont, a animar a tots a participar en aquestes visites, ja que “obrim una porta pel turisme, però també a la conscienciació dels nostres veïns que en moltes ocasions desconeixen la història de Borriana”. Per la seua part, el regidor de Cultura, Vicent Granel, assegura que “el resultat ha sigut excel·lent i és moment d’aprofitar-lo”. També ha reconegut que junt amb la regidora de Turisme estaven preparant unes jornades obertes per aquest dissabte, però que, per previsió meteorològica, s’ha modificat al pròxim dissabte 27 de novembre de 10 hores a 13 hores.

Arenal Sound

Pel que fa a les reunions mantingudes aquesta setmana amb els organitzadors de l’Arenal Sound, l’alcaldessa ha confirmat que continuen treballant per “augmentar la seguretat i disminuir les molèsties als veïns”, per la qual cosa junt amb Conselleria i els organitzadors, estan treballant en “avançar i fer un pas més en cada edició”. A més, també li preocupa la situació de la pandèmia, i per això seran especialment prudents en aquest tema.

 

Whatsapp Telegram