Noticias Castellón
jueves, 07 de julio del 2022 | Última actualización: 21:39

Borriana acull la Jornada Tècnica per a municipis que desenvolupen el Programa de Foment de l'Ocupació Agrària

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 49 segundos

Noticias Relacionadas

Dirigida al personal tècnic dels Ajuntaments de la província que desenvolupen programes per al foment de l'ocupació agrària

Castellón Información

Borriana ha acollit durant tot el matí una jornada tècnica sobre el Programa de Foment de l'Ocupació Agrària (PFEA) 2022 del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) dirigida als tècnics i tècniques dels municipis de la província que realitzen programes per al foment de l'ocupació agrària i als representants sindicals de CCOO i UGT, i de l’associació d’agricultors d'Asaja.

La jornada celebrada en el Centre de Formació de la Policia Local i inaugurada per l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el director provincial del SEPE, Rogelio Navarro, ha comptat amb l'assistència també del director Territorial de la Conselleria d'Economia, José Vicente Andrés, la regidora de Polítiques Actives d'Ocupació de Borriana, Esther Meneu, i representants de 15 corporacions locals de la província i de tres organitzacions sindicals.

Personal tècnic de Castelló, Vila-real, Moncofa, Xilxes, Betxí, Artana, Nules, la Vall d’Uixó, Onda, la Llosa, Almassora, Alqueries, Almenara, la Vilavella i Borriana han pogut preparar el programa per al foment de l'ocupació agrària d'enguany en la trobada tècnica en què s'han tractat assumptes organitzatius i de gestió.

Entre altres aspectes en la trobada tècnica s'ha informat sobre qüestions referents a procediments, criteris, requisits i altres d'índole tècnica per a la posada en marxa d'aquest programa de subvencions. També s'ha abordat la possibilitat d'ampliar la tipologia dels treballs que realitzen les persones contractades en aquests programes, i una revisió i actualització de les bases reguladores per a la selecció dels treballadors. Així mateix, s'han aclarit dubtes respecte a les sol·licituds i tramitacions de les subvencions.

Cal recordar que el Programa de Foment de l'Ocupació Agrària té com a objectiu contractar a través de les corporacions locals persones treballadores desocupades, preferentment eventuals agraris, per a dur a terme obres d'interès general i social, com ara conservació i manteniment del medi rural, forestal, patrimonial i mediambiental i per a millorar les infraestructures dels pobles, i el SEPE, subvenciona els costos salarials i de cotització empresarial.