Martes, 26 de mayo, 2020  |  
Blanch aconsella als ajuntaments elaborar un pla d’actuació municipal enfront les inundacions Blanch aconsella als ajuntaments elaborar un pla d’actuació municipal enfront les inundacions

- 14 septiembre, 2019 -

El diputat autonòmic del PSPV a Castelló insta a aprofitar el suport tècnic de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències Blanch aconsella als ajuntaments elaborar un pla d’actuació municipal enfront les inundacions

El diputat autonòmic i secretari general del PSPV a Castelló insta a aprofitar el suport tècnic que brinda l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències

Castellón Información

El diputat autonòmic i secretari general del PSPV a la província de Castelló, Ernest Blanch, aconsella als ajuntaments redactar el seu pla d’actuació enfront d’inundacions. A més a més, també insta a “aprofitar el suport tècnic que brinda l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències per a elaborar aquests plans”.

Així doncs, El diputat autonòmic i secretari general del PSPV a Castelló defensa la importància de comptar amb els instruments que milloren la resposta municipal davant episodis de fortes pluges. 

Blanch, que forma part de la Comissió de Justícia, Governació i Administració Local de les Corts, recorda que els municipis amb risc alguna cosa o mitjà per inundacions han d’elaborar el seu pla d’actuació municipal davant possibles inundacions.

A més de l’obligació legal, el diputat socialista defensa la importància de comptar amb un instrument que “millora la resposta municipal davant episodis de fortes pluges”.

En aquest sentit, ha agraït a la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i al secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, que posen a la disposició dels ajuntaments una guia detallada per a elaborar el seu pla d’actuació municipal davant el risc d’inundacions així com el personal tècnic necessari per a assessorar en l’elaboració dels respectius plans.

El diputat socialista i secretari general del PSPV a les comarques de Castelló recorda que la Secretaria de Seguretat i Emergències de la Generalitat ha reiterat la importància de cada ajuntament elabore el seu pla d’actuació municipal que preveja els riscos que té el seu municipi.

A més a més, també ha manifestat la importància que tenen els recursos municipals dels quals disposa per a donar una resposta adequada a aquesta emergència i protegir les persones, els béns i el medi ambient.

“Des de la Generalitat no solament recorden la necessitat de comptar amb aquests plans que ajuden a coordinar la resposta davant una emergència per episodis de fortes pluges com els que estem vivint aquests dies”, assegura Blanch i continua: “sinó que mostren tota la sensibilitat amb els municipis facilitant el suport tècnic per a redactar aquests documents”. 

Finalment, el dirigent socialista també ha tingut paraules d’agraïment per a totes les persones que formen part dels dispositius de seguretat i que aquests dies estan treballant per a minimitzar els danys, ha destacat la coordinació i suport des de la Generalitat i s’ha solidaritzat amb els municipis més afectats i, especialment, amb les famílies de les persones mortes durant aquest temporal.

Google+
Whatsapp Telegram


No hi ha comentaris per el moment

Escriu el primer comentari!

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *