Noticias Castellón
lunes, 05 de junio del 2023 | Última actualización: 18:49

Betxí treballa perquè les dependències municipals s’abastisquen d’energia solar

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 18 segundos

Noticias Relacionadas

L’Ajuntament de Betxí ha instal•lat plaques solars en el poliesportiu municipal de 81 kW, a través d’una subvenció de l’IVACE que ha aportat el 100% dels fons necessaris per a aquest projecte. Quan estiguen registrats en la Conselleria d’Indústria, aquests panells fotovoltaics oferiran electricitat per a gairebé la totalitat del consum energètic de les dependències municipals.

En aquest sentit, el consistori garanteix pràcticament el consum elèctric gratuït per a les seues delegacions en un moment que el preu de l’electricitat ha aconseguit màxims històrics. Es tracta d’una subvenció que l’ajuntament ha treballat intensament per a aconseguir-la, donada la importància i necessitat de buscar alternatives de consum energètic.

Cal recordar que a partir del 7 de març a més començarà la instal•lació de plaques solars en el col•legi Cervantes Dualde. En aquest cas, els panells serviran per a crear una Comunitat Energètica Local (CEL), que permetrà donar llum als veïns que es vulguen adherir a la comunitat, oferint-los beneficis econòmics i mediambientals. El consistori donarà informació sobre aquest procés en els pròxims dies.

El primer edil, Alfred Remolar, ha assenyalat que “des del primer dia del nostre govern hem apostat per les energies renovables i hem transformat el poble en aquest sentit, des de canviar tota la il•luminació del municipi a tipus LED fins a tindre la llum gratuïta per a les dependències municipals i ajudar el veïnat a pagar una factura de llum més econòmica”.