Noticias Castellón
sábado, 02 de julio del 2022 | Última actualización: 20:01

Betxí busca col·laboració ciutadana per a recuperar records sobre el Riu Sec per posar en valor la zona

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 16 segundos

Noticias Relacionadas

S’ha obert una recol•lecta presencial i digital durant el mes de març, on es recolliran objectes, fotografies, dibuixos, escrits, articles, etc.

Castellón Información

La regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament de Betxí presenta el Arxiu Riu, amb l’objectiu de posar en valor la relació històrica del municipi amb aquest enclavament natural i conscienciar sobre la seua conservació.

La iniciativa, emmarcada en l’estratègia de regeneració del Riu Sec de Betxí, servirà per a recuperar les memòries del municipi relacionades amb la seua infraestructura blava i generar una visió de futur que acostin la població al riu. Per tant, comença un procés de recerca i documentació al voltant del paratge i del patrimoni hídric del municipi, la seva història i el seu valor ambiental, patrimonial i cultural.

El Arxiu Riu es proposa com a eina per a recollir i custodiar tot tipus d’informació, publicacions i estudis que es realitzen sobre aquest rierol. La iniciativa aspira a generar també un arxiu fotogràfic i de memòria oral, mitjançant entrevistes i tallers intergeneracionals.

Com a primera acció de llançament, la regidoria de Medi Ambient anima a participar a tota la ciutadania a la campanya de recollida d’informació i documentació. Les aportacions de les veïnes i veïns de Betxí serviran per a la configuració col•lectiva d’aquest arxiu. Per a participar s’ha obert una recol•lecta tant presencial com digital durant el mes de març, on es recolliran tot tipus d’objectes, fotografies, dibuixos, escrits, articles, etc.