Noticias Castellón
sábado, 04 de febrero del 2023 | Última actualización: 22:03

Betxí homenatjarà als nascuts en 2022 dins del programa d'actes dedicat a Sant Antoni

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

La celebració arrancarà el divendres 13 amb un ‘tardeo’ i acabarà el dimarts 17 de gener amb la tradicional romeria a la Muntanyeta de Sant Antoni

L'Ajuntament de Betxí prepara un gran homenatge a tots els nascuts al llarg de 2022, en commemoració a les festes de Sant Antoni, amb la benvinguda de les noves i nous ‘cul-rogets’, als quals s'atorgarà un obsequi i el mocador tradicional de Sant Antoni. Aquest homenatge que es celebrarà per primera vegada aquest any tindrà lloc el diumenge i es realitza de cara al desè aniversari d’Arrela’t a Betxí. En este context, el consistori ha organitzat un cap de setmana replet d'esdeveniments per la festivitat del patró del municipi. La celebració arrancarà el divendres 13 amb un ‘tardeo’ i acabarà el dimarts 17 de gener amb la tradicional romeria a la Muntanyeta de Sant Antoni.

Aquests pròxims dies Betxí està preparat per a celebrar uns dies de festivitat en honor al patró local Sant Antoni Abad. Per a començar, el divendres 13 a les 18.30h en el Saló Brisamar actuarà MoronFive. També hi haurà ‘tardeo’ el dissabte a la vesprada amb l'actuació de l'orquestra MonkeyBand, també en el Saló Brisamar.

Per al diumenge està programat l'acte dels clavaris de Sant Antoni. En aquest esdeveniment, els clavaris eixints, que són tots els alcaldes del municipi de la democràcia, donaran el relleu i, per tant, atorgaran el nou títol de clavàries de Sant Antoni a les dones de l'Associació Contra el Càncer de Betxí, que es van retirar l'any passat. D'aquesta manera, el consistori commemorarà i agrairà els anys de dedicació a la localitat d'aquestes dones.

El pròxim dia, el dilluns 16 de gener, es realitzarà la tradicional ‘Matxà’ a les 20.00h des de la Plaça Major. Es fa un recorregut pel poble, on els veïns passegen a les seues mascotes, i es recull el rotllo de Sant Antoni.

Finalment, el dimarts 17 de gener dia de la festivitat local, a partir de les 09.00h tindrà lloc la romeria des de la Plaça Major fins a la Muntanyeta de Sant Antoni. Amb aquesta tradicional celebració es donaran per finalitzades les celebracions en honor al patró del municipi.

La regidora de Cultura, Nuria Meneu, ha destacat que “hi ha moltes ganes entre els veïns de Betxí de tornar a celebrar les festes de Sant Antoni després de dos anys sense celebració per la pandèmia i de cancel•lar a últim hora l’any passat tot el que hi havia preparat, per això aquesta volta s'han organitzat diferents esdeveniments perquè tota la població puga gaudir aquests dies”. En este sentit, la regidora ha senyalat també que “volem que Sant Antoni es converteixi en un cap de setmana important per a totes les betxinenques i betxinencs amb diferents celebracions, no únicament una festa del 17 de gener”.