Noticias Castellón
domingo, 29 de enero del 2023 | Última actualización: 21:01

Betxí crea una 'Oficina Verda' per assessorar a la població per a reduir la factura de la llum

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 28 segundos

Noticias Relacionadas

Es posarà en marxa a partir de 2023 i pretén ser una ajuda per a moltes famílies en una de les despeses quotidianes que més han pujat en els últims mesos

L'Ajuntament de Betxí ha anunciat la creació d'una Oficina Verda que s'encarregarà d'assessorar els veïns i veïnes del municipi que ho sol·liciten per a reduir les seues factures de la llum. És una mesura que es posarà en marxa a partir de 2023 i que pretén ser una ajuda per a moltes famílies en una de les despeses quotidianes que més han pujat en els últims mesos.

Aquesta nova oficina s'encarregarà d'analitzar els rebuts de llum de les persones del municipi interessades i proposar-les mesures de millora per a intentar reduir aquest cost energètic.

A més, cal assenyalar, que el consistori ha apostat decididament per les energies renovables. En aquest sentit, s'ha sol·licitat una subvenció per a la instal·lació de plaques solars en el poliesportiu municipal i així reduir la factura de l'ajuntament.

D'altra banda, també s'ha aconseguit una subvenció per a crear la primera comunitat energètica local instal·lant plaques solars en el col·legi Cervantes-Dualde i repartir la llum a les famílies; i s'ha reduït l'IBI al 50% a aquelles cases que han instal·lat plaques solars per a l'autoconsum.

El primer edil, Alfred Remolar, ha destacat que “l'aposta del consistori és decidida, no podem permetre que mentre el cost de l'energia continua pujant, els ciutadans s'empobreixen, per això hem implementat en els últims mesos diverses mesures que permeten a les famílies reduir el cost d'electricitat, i, a més, l'any que ve fem un pas més assessorant directament a qui ho sol·licite”.