Noticias Castellón
miércoles, 05 de octubre del 2022 | Última actualización: 01:28

Betxí celebra les festes en Honor a Sant Roc després de dos anys de pandèmia

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 23 segundos

Noticias Relacionadas

Els Kintos 2022 són els encarregats d'organitzar tots els actes que es duran a terme la setmana de festes

La localitat de la Plana Baixa celebra les festes en Honor a Sant Roc de la mà dels kintos 2022 que tenen lloc del 12 al 21 d’agost. La programació consta d’actes taurins i una àmplia oferta gastronòmica: festa de les paelles, fideuà gegant, carn de bou i sopar de les kintes.

L'alcalde de Betxí, Alfred Remolar, afirma que estes festes són molt esperades entre els joves després de dos anys de pandèmia i que, a pesar de les altes temperatures el nivell de participació és molt elevat.

Així, doncs, “el impacte econòmic en la població està sent molt alt”, declara Remolar, que a més assegura que juliol i agost són dos mesos molt complicats per a la població i esta setmana de festes "és crucial per a l'economia betxinenca”.

El covid ha fet que la kinta organitzadora es retarde un any. Tradicionalment, els kintos organitzadors de estes festes eren els que complien 18 anys, però com no hi han hagut festes des de fa dos anys ara són els de 19 anys els que estan al comandament. Remolar sosté que açò transmet molta tranquil·litat perquè significa saber que tots són majors d'edat i que, a més, es poden fer càrrec dels actes taurins sense problema.

Des de l'ajuntament es promourà un punt d'informació sobre la submissió química que se situarà junt amb el punt violeta per a les festes patronals de setembre a fi de conscienciar el màxim possible a la població.