Noticias Castellón
domingo, 25 de septiembre del 2022 | Última actualización: 20:12

Betxí reformarà l'Avinguda Primer de Maig per donar més espais als vianants i duplicar els aparcaments

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 50 segundos

Noticias Relacionadas

El projecte, amb un pressupost de 481.000 euros, inclourà un carril bici i canvis en la vegetació

Castellón Información

El pressupost municipal de Betxí per a 2021 inclourà, entre les principals inversions, el projecte de remodelació integral de l’Avinguda Primer de Maig.  Es tracta de l’artèria central de la localitat, que travessa el municipi de sud a nord i que canviarà completament la seua fesomia amb les obres.

En concret, els treballs se centraran en l’ampliació de les voreres per donar més espais als vianants, el canvi de vegetació i d’arbres, l’eliminació dels actuals setos i la remodelació de les zones d’aparcament, que passaran a tindre el doble de capacitat que en l’actualitat. Però la major novetat serà la inclusió d’un carril bici que permetrà els usuaris travessar el poble i enllaçar amb els polígons industrials.  A més, eixa via suposarà el principal valor per poder optar a la subvenció europea impulsada des de l’IDAE.

En realitat, es tracta de seguir el model que es va implementar amb èxit en l’Avinguda Joaquim Dualde, la continuació natural d’este programa.  Així, Betxí passarà a tindre una via principal moderna, amb una entrada i eixida de la població adequada als nous temps i amb desenes de noves places d’aparcament que permetrà descongestionar les zones més poblades.

Alfred Remolar, alcalde de la localitat, ha destacat que “estem davant d’un projecte fonamental, que millorarà la mobilitat urbana i la integració de les persones en el municipi”.  El primer edil ha subratllat el fet que “hem de fer tot el possible per tal que puguem traure fons europeus i per això hem dissenyat un model sostenible amb una baixada important de la contaminació”.

El pla comptarà amb un pressupost total de 481.000 euros, dels quals s’espera que els fons europeus sufraguen el 50%, després que l’alcalde en persona assistira a unes jornades informatives a l’efecte realitzades en València per explicar els detalls de les bases de la subvenció i que va comptar amb la presència de la Secretària d’Estat d’Energia.