Noticias Castellón
sábado, 23 de septiembre del 2023 | Última actualización: 14:36

Betxí aprova l’amortització anticipada de 54.220 euros per avançar el pagament del deute que es redueix un 4%

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 27 segundos

Noticias Relacionadas

Aquesta gestió econòmica permetrà escometre importants inversions de modernització i millora del casc urbà i la construcció del pas elevat pel Puntarró

Castellón Información 

L’Ajuntament de Betxí ha aprovat l’amortització anticipada de 54.220 euros per avançar el pagament del deute acumulat pel consistori, que en estos moments se situa en 1.535.000 euros.  Això significa que entre la legislatura anterior i el que portem de l’actual, les obligacions municipals s’han reduït més d’un 65%, ja que en 2011 el muntant total era de 4.186.000 euros. Així, el deute per habitant ha passat de ser de més de 750 euros a estar per davall dels 275 euros.

L’amortització suposarà de facto la cancel·lació d’un dels últims préstecs concertats per l’anterior equip de govern popular a l’espera que abans que acabe l’any es puga dur a terme una operació amb semblants característiques per disminuir encara més les obligacions fiscals.

L’alcalde de la localitat, Alfred Remolar, ha destacat “el gran esforç que hem fet durant estos set anys per tal de millorar les arques municipals sense augmentar un sol impost” i ha subratllat “que durant el nostre mandat, no hem demanat ni un sol euro de préstec per a fer inversions”.

Esta nova espenta suposa la confirmació de les bones perspectives financeres que té el consistori betxinenc per al present exercici. La consolidació de la bona gestió econòmica permetrà al llarg de l’any escometre importants inversions de modernització i millora del casc urbà, especialment en projectes dirigits a prioritzar els vianants als espais públics, així com també la construcció del pas elevat pel Puntarró per desviar el trànsit pesat per fora de la població.